Social

EXCLUSIV: Disfuncționalitățile grave de la Săpoca, ”rezolvate” cu o amendă

S-a finalizat controlul demarat la ordinul ministrului Sănătății la secția Ojasca, de unde luni un bolnav periculos a evadat, fiind găsit spânzurat.
Inspectorii Direcției de Sănătate Publică, trimiși în control, au verificat împrejurările în care a fost posibil ca tânărul de 23 de ani, care în trecut și a înjunghiat părinții, să fugă de sub pază. În timpul controlului, inspectorii au discutat cu angajații secției Ojasca care îl aveau în îngrijire și pază pe bolnavul fugar si au verificat documente.  Surse medicale susțin că lista neregulilor găsite de inspectorii DSP cuprinde abateri grave comise de personalul medical, ceea ce a dus la aplicarea unei amenzi contravenționale. Secția Ojasca a fost amendată cu 10 mii de lei pentru nerespectarea procedurilor și protocoalelor. Mai exact, personalul spitalului este acuzat că nu a respectat programul zilnic al secției, lucru care a făcut posibil până la urmă evadarea bolnavului periculos.
Raportul cu concluziile finale ale DSP Buzău urmează să fie trimis astăzi la Ministerul Sănătății.
Reamintim, luni, un tânăr de 23 de ani din Prahova, care în trecut și-a înjunghiat părinții, a evadat din secția Ojasca a Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca. A fost găsit câteva ore mai târziu, spânzurat, în  pădure la Unguriu. După incidentul care a pus pe jar un județ întreg, polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu.