Actualitate

(FOTO) Teodor Ciont salvează vieți în numele mamei sale! „Ce cadou mai frumos puteam să-i fac mamei de ziua ei serbată în ceruri, decât să ajut la repornirea unei inimi?”

Teodor Ciont sau Teo, cum îi spun prietenii, și-a luat viața în propriile mâini și continuă să fie un adevărat exemplu pentru noi, chiar dacă în urmă cu 3 ani a trecut printr-o tragedie greu de de suportat.

În anul 2019, Buzăul era șocat de o crimă teribilă, care a avut loc în comuna Luciu, acolo unde mama lui Teo a rămas fără suflare în urma unui conflict neașteptat în familie. Propriul soț, tatăl lui Teo, a omorât-o pe mama acestuia, după ce femeia s-a întors de la muncă. Teo a reușit să treacă până la urmă peste acest șoc și să-și ducă viața mai departe, cu propriile puteri, chiar dacă cea care i-a dat viață nu i-a mai fost alături, ca să-l îndrume la tot pasul.

Acum Teo este subofițer operativ principal la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, iar la bază este pompier paramedic SMURD, deși a terminat Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, dorindu-și să ajungă preot. Despre parcursul său, Șansa News a relatat AICI.

Anul acesta, în aceeași zi în care mama sa ar fi împlinit 53 de ani, Teodor împreună cu colegii săi au salvat o persoană care se afla în stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare și, probabil, o minune de sus au făcut ca persoana respectivă să nu își piardă viața. Însă în spatele acestei operațiuni de salvare, spune Teo, se află mama sa, care și acum îi este alături, din Cer.

In cadrul Detașamentului de Pompieri Bujoreni al ISUB-If, astăzi îmi desfășor activitatea într-un echipaj de prim ajutor SMURD. La unul dintre cazuri, am fost alertați cu privire la o persoană inconștientă și cianotică, în urma înecării cu bol alimentar. Alături de colegii mei de echipaj (Romi Paraschiv și Dobre Marian) am ajuns în timp foarte scurt la locul intervenției unde, din păcate, am constatat că victima era în stop cardio-respirator cauzat de obstrucția căilor aeriene superioare. Am inițiat imediat manevrele de resuscitare (compresiuni toracice si ventilație cu administrare de oxigen), și, nu după mult timp, împreuna cu echipajul unității de terapie intensivă mobilă – UTIM (Dr. Murgulet Ionut) victima a fost scoasă din stopul cardiac și transportată la spital cu funcții vitale in parametri, scrie Teodor Ciont pe pagina sa de Facebook.

El spune că orice viață salvată, orice inimă care bate din nou este un omagiu pentru mama sa, Marioara, care îl veghează și îi binecuvântează pașii, de acolo din cer.

Astăzi, 16.12.2022, mama mea, Marioara, ar fi împlinit 53 de ani. In loc de asta, din nefericire, împlinește 3 ani de când ne veghează de la dreapta Tatalui Ceresc.
Ce cadou mai frumos puteam să-i fac mamei de ziua ei serbată acolo în ceruri, decât să ajut la repornirea unei inimi și la continuarea unei vieți?

Teo spune că aceleași manevre de resuscitare i le-a aplicat și mamei sale, dar nu a reușit să o salveze, din păcate. El își dorește însă ca toți să știm să acordăm primul ajutor, mai ales că stopul cardio-respirator apare cel mai frecvent când pacientul se află acasă.

Cu toate că inima mamei n-am putut să o repornesc, în ciuda faptului că și ei i-am aplicat manevrele de resuscitare, sufletește simt o imensă mulțumire atunci când, împreună cu colegii mei și cu ajutorul lui Dumnezeu, reușesc să repornesc alte inimi.Tu știi să acorzi primul ajutor dacă ești cel mai apropiat martor la o situație similară? Dacă nu, nu este timpul pierdut; Învață! Statistica spune că, în 4 din 6 cazuri, stopul cardio-respirator apare acasă. Pregătește-te, deci, pentru a-ți salva familia!