Actualitate

Exclusiv. Profesorul de engleză de la Măgura, acuzat că ar fi agresat sexual o elevă de nici 10 ani, arestat

Ancheta în cazul profesorului de engleză de la Școala Măgura, acuzat că ar fi agresat sexual o fetiță, una dintre elevele sale, a ajuns într-o nouă etapă. Recent, cadrul didactic, un bărbat de 47 de ani, a fost arestat. Inițial, profesorul ar fi fost reținut, pentru ca ulterior acesta să fie plasat în arest la domiciliu. Astfel, până pe 18 ianuarie, profesorul nu are voie să părăsească domiciliul și, mai ales, să nu se apropie sub nicio formă de fosta sa elevă, au decis judecătorii Judecătoriei Pătârlagele.

“Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu a inculpatului, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală în formă continuată, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 20.12.2023 până la data de 18.01.2024, inclusiv.”

Pe perioada arestului la domiciliu, profesorul are de respectat o serie de reguli:

  • -Obligă inculpatul să nu părăsească, fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza, imobilul unde locuiește (…)
  • -Obligă inculpatul ca pe durata arestului la domiciliu, să respecte următoarele obligații:
  •  – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi si libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat.
  • – să nu ia legătura cu persoana vătămată: N. N. Fl.

Cazul șocant de la Măgura a ajuns în atenția anchetatorilor în toamna anului trecut. Atunci, tatăl unei fetițe de clasa a III-a a mers la școală pentru a-i cere socoteală cadrului didactic, un bărbat de 47 de ani, pe care l-a acuzat că i-ar fi agresat sexual fetița. Au fost chemați de urgență polițiștii, care au întocmit un dosar penal și au demarat verificări. La scurt timp, surse apropiate anchetei declarau că reclamația părintelui ar fi întemeiată și că fapte precum cele reclamate ar fi fost săvârșite începând din septembrie 2022, atunci când cadrul didactic acuzat era învățătorul fetiței, în acel moment aflată în clasa a II-a.

Ancheta în acest caz continuă, pentru a stabili exact toate detaliile.

Detalii AICI și AICI.