Actualitate

(EXCLUSIV) Un punct turistic al Buzăului, devenit viral, a fost vandalizat. Doar pozele mai amintesc de el

Un proiect inedit, gândit de un buzoian din Podgoria, a făcut, în urmă cu exact o lună, înconjurul țării. Este vorba despre ”Ușa din natură”, ideea lui Adrian Gheorghe, care a prins foarte repede și a pus imediat localitatea în care trăiește pe harta turistică.

Concret, alături de câțiva prieteni, buzoianul a amplasat în mijloc naturii, pe islazul de la marginea comunei Podgoria, o ușă veche, recondiționată, care a devenit rapid magnet pentru buzoieni, dar și pentru turiștii dornici de fotografii inedite.

Proiectul inedit a devenit extrem de popular, iar fotografiile cu ”Ușa din natură” au umplut internetul.

Asta până când ușa… a dispărut. Chiar Adrian a descoperit furtul, astăzi, când a mers să dea jos steagurile pe care le pusese pentru 1 decembrie. Buzoianul a rămas șocat să vadă că locul era gol. Decorul furat a fost găsit la câteva zeci de metri, aruncat pur și simplu.

locul pe care a fost ușa

”Am descoperit astăzi în jurul orei 13.00. Am fost acolo pentru a demonta două steaguri de la obiectivul nostru, care au fost pe 1 Decembrie montate,  și nu am mai găsit acolo ușa.  Deci nu mai era absolut nimic! Bineînțeles că am sunat la 112 pentru a raporta acest furt și această distrugere până la urmă, autoritățile au venit la fața locului. Am găsit ușa cu cadrul peste drum, ca să spun așa, în pădure, cadrul aruncat într-o parte la 50 de metri, o ușă la 50 metri, altă ușă la fel, deci practic au fost mai mulți acolo”, a declarat, în exclusivitate pentru Șansa News, Adrian Gheorghe.

El spune că ”Ușa din natură” era foarte bine ancorată, iar scopul vandalilor a fost unul clar: distrugerea. Adrian Gheorghe se declară șocat de ceea ce s-a întâmplat și spune că nu poate înțelege cum cineva poate vandaliza cu bună știință un obiectiv turistic. Buzoianul, care este președintele PNL Podgoria și consilier local în comună, crede că la mijloc ar putea fi mâna adversarilor politici.

”Cadrul a fost foarte bine ancorat în pământ,  cu beton,  prins cu bride, ușile au fost montate cu șuruburi pentru a nu se putea demonta din balamale, la fel prinsesem ușile în pământ cu niște bride ca să nu se poată deschide și nu am mai găsit acolo absolut nimic. Mie nu-mi vine să cred așa ceva! Nu cred că trăim în secolul XXI, când cineva mai poate distruge un obiectiv turistic, montat pur și simplu un scopul de a promova comuna noastră. Probabil și din cauza apartenenței politice și din cauza, nu știu, celor de rea-credință,  opoziției sau celor de la putere, nu pot să-mi dau seama, cert este că a fost cineva dușmănos că acest proiect are o anvergură foarte mare și că a apărut la nivel național pe mai multe televiziuni”, mai spune Adrian Gheorghe.

foto: Adrian Gheorghe, inițiatorul proiectului

Poliția a deschis un dosar penal și continuă cercetările pentru a da de urma celor care au comis această faptă. Adrian Gheorghe speră că vandalii vor fi prinși și anunță că nimic din ce s-a întâmplat nu va opri proiectul ce are ca scop promovarea comunei Podgoria.

”Ușa se va recupera și bineînțeles că se va monta la loc în același loc, dar să sperăm că făptașii vor fi prinși și trași la răspundere pentru fapta lor. Proiectul va merge mai departe. Vom repara acele uși și le vom pune din nou acolo”, a mai spus Adrian Gheorghe.

Șansa News a mai scris despre ineditul proiect, chiar la lansare, aici.