Actualitate

EXPLOZIE DUPĂ EXPLOZIE, LA SIRIU! Specialiștii încearcă să îndepărteze stâncile de pe șosea pentru a putea fi reluată circulația (VIDEO)

Se lucrează intens pe DN 10, la Siriu, pentru ca stâncile căzute pe carosabil să fie sfărâmate iar apoi înlăturate de pe șosea, astfel încât traficul să poată fi reluat. Echipele de pirotehnicieni de la ISU Buzău s-au întors în această dimineață la Siriu, după ce ieri după amiază au realizat o primă detonare a unei alte stânci care stătea să cadă, de pe versant.

Sâmbătă dimineață, pirotehnicienii au amplasat trotil în bucata de stâncă de pe șosea, căzută joi dimineață. Acum, în jurul prânzului, specialiștii se pregătesc pentru o a doua acțiune de acest gen.

La finalul acestei dinamitări vor analiza situația iar dacă nu vor mai rămâne bucăți mari de piatră și se va stabili că nu mai există riscul să mai cadă alte stânci, va veni rândul drumarilor să curețe carosabilul.

Apoi se va stabili când și în ce condiții va fi reluată circulația pe DN 10, la Siriu.

De două zile traficul este blocat pe DN10, la Siriu, după ce bucăți uriașe de piatră au căzut de pe versantul de pe margine direct pe carosbil, blocând șoseaua.

Detalii AICI.