Actualitate Divertisment Social

Finala Eurovision România, aproape sigur la Buzău

Buzăul ar putea fi în primăvara aceasta gazda finalei Eurovision România.  Spectacolul ar putea avea loc în Sala Sporturilor din municipiu, propunerea organizării competiției naționale la Buzău venind chiar de la televiziunea care an de an se ocupă de bunul mers al evenimentului.                    
 
”Vorbim de continuarea proiectelor culturale.  Este foarte posibil, 99 la sută, ca finala Eurovision România, care va fi pe 1 martie să aibă loc la Buzău. Buzăul, iată va intra și pe harta culturală a României, dar și pe harta culturală a  Europei”, a anunțat pe facebook primarul Buzăului, Constantin Toma.

Finala Eurovision România va avea loc pe 1 martie 2020. Pentru ca spectacolul național să aibă loc la Buzau e nevoie de aprobarea Consiliului Local Municipal și de un buget estimat de primar la circa 150 -200 de mii de euro. Proiectul în baza căruia s-ar putea organiza finala Eurovision la Buzău ar urma să ajungă pe masa consilierilor locali după ce municipiul va avea aprobat bugetul local pe anul abia început.
Tradiția spectacolelor Eurovision desfășurate în alte orașe decât București a început în 2014 când finala renumitei competiții naționale a avut loc la Brașov. Au urmat semifinale în Craiova, Baia Mare, Timișoara si Craiova, la finalul cărora au fost desemnați artiștii care au reprezentat  România în competiția europeană.
In 2018, la  Focsani a avut loc una dintre semifinalele Eurovision România care s-a desfășurat la Teatrul Municipal, cu un buget de circa 156 mii de lei.
Eurovision Europa își va desemna câștigătorul pe 16 mai, la Rotterdam, în Olanda.