Actualitate

Fostul spital Brătianu găzduiește primul eveniment, după transformarea în Centru Muzeal. Sunt așteptați toți buzoienii

Modernizat după mai bine de două decenii de la închiderea fostei unități medicale, și inaugurat de autorități în această vară, Centrul Muzeal I. C. Brătianu va găzdui primul eveniment la care au acces toți buzoienii. Este vorba despre târgul de carte ”Caravana Gaudeamus” care se va desfășura, în premieră la Buzău, în perioada, 20-23 octombrie.

”Prima ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România organizată în acest oraș debutează joi, 20 octombrie, în incinta Centrului Muzeal „I. C Brătianu” (Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 40). Evenimentul este organizat de Radio România, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, și se va derula în perioada 20 – 23 octombrie. Deschiderea oficială a ediției va avea loc joi, 20 octombrie, la ora 12.00, iar programul de vizitare este între orele 10.00 și 19.00, în primele trei zile și 10.00 și 18.00, în ultima zi a evenimentului; accesul publicului este gratuit”, a spus Daniel Costache, directorul Muzeului Județean.

Ediția Buzău a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România face parte dintr-un proiect de anvergură națională, derulat de postul public de radiodifuziune de aproape 30 de ani, cu scopul de a promova cultura scrisă și educația prin evenimente de tip expozițional, organizate în cele mai importante orașe din țară.

Până în prezent, proiectul național a inclus 130 de ediții ale Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, peste 14.000 de evenimente editoriale, mai mult de 3.000.000 de vizitatori și nenumărate proiecte conexe, derulate cu unicul scop de a sprijini aceste două domenii esențiale.

Ce pot găsi buzoienii la târg

Oferta acestei ediții de debut include volume publicate de 25 dintre cele mai prestigioase edituri din țară – scriitori consacrați și debutanți, cele mai recente apariții editoriale, bestseller-uri, pachete promoționale – reunite pe o suprafață de peste 200 de mp precum și  concursuri cu premii în cărți, adresate vizitatorilor târgului.

De asemenea evenimentul include și proiectul „Invitați de nota 10: Olimpicii României”, prin care Radio România, cu sprijinul partenerilor din fiecare oraș gazdă, recompensează performanțele elevilor premiați la concursuri internaționale.

Cei care vor să ajute o pot face printr-o donație de carte. Este vorba despre campania ” „Cărțile se întorc acasă”, prin intermediul căreia volumele donate de participanți și vizitatori cu prilejul târgului ajung în biblioteci subfinanțate din punctul de vedere al achizițiilor de carte.