Actualitate

(FOTO) A început înlocuirea canalizării în cartierul Dorobanți. Sunt lucrări complexe, care vor impune chiar și oprirea traficului

De câteva zile, a început una dintre cele mai complexe lucrări anunțate încă de anul trecut de Compania de Apă Buzău. Este vorba despre înlocuirea canalizării din cartierul Dorobanți, o lucrare dificilă, după cum declara chiar primarul Constantin Toma, în primavara anului trecut, la semnarea contractului pentru realizarea investițiilor. Detalii, AICI.

“Eu le cer scuze anticipat buzoienilor , mai ales ca lucrările de canalizare din Dorobanti se fac pe conductă magistrală, chiar pe mijlocul străzii. O sa fie blocaje mai mari și decât au fost în Unirii și în centrul Buzăului, pentru încă un an jumătate. Sunt lucrări necesare”, declara primarul Toma în aprilie 2023.

Startul lucrărilor a fost dat de câteva zile. Muncitorii au început cu săpături în mai multe puncte, inclusiv în intersecția Aleii Sporturilor cu strada Dorobanți.

“ Lucrarea de înlocuire a canalizării a început în zona intersecției dintre Aleea Sporturilor și str Dorobanți cu execuția camerei de intersecție dintre colectoarele de pe aceste două străzi. Adâncimea săpăturilor este de cca 4,5 m. Se lucrează în condiții de complexitate mare, având în vedere că există numeroase rețele: gaz, electricitate, iar conducta de canalizare trebuie să fie amplasată sub toate aceste rețele. Diametrul colectorului de pe Aleea Sporturilor este de 1200 mm. Concomitent sunt în derulare și lucrările de înlocuire colector canalizare de pe strada Dorobanți. Acestea au fost începute de la stația de epurare și s-a ajuns în zona curbei de după prima intrare pe sub podul de cale ferată. In curbă se realizează un cămin de intersecție, iar conducta are diametrul de 1600 mm”, au precizat oficialii Companiei de Apă Buzău.

Lucrările vor continua până la înlocuirea tuturor conductelor. La un moment dat, când utilajele vor ajunge în zona caselor de pe strada Dorobanți, va fi necesară oprirea circulației.

“In intersecția cu Horticolei se va executa al treilea cămin de intersecție, unde vor fi preluate colectoarele de pe Dorobanți, Horticolei și Viilor. In acea zonă, conducta are diametrul de 2500 mm. Pe tot traseul colectorului se ajunge la adâncimi ale săpăturii de până la 6 m.  La cea de a treia cameră de intersecție lucrările vor aștepta finalizarea asfaltării pe strada Luminii, pentru a asigura traseu alternativ pentru circulație, dat fiind faptul că lucrările pe strada Dorobanți, în zona de case vor necesita oprirea completă a circulației. Această restricție este necesară deoarece lățimea străzii este insuficientă pentru a se asigura circulația chiar și numai pe o bandă, în condițiile în care lățimea săpăturii pentru conducta de 2500 mm trebuie să fie de minim 3500 mm.”