Actualitate

(FOTO) Bulgarii bat pasul pe loc la construcția A7 la Pietroasele. Oficial român: ”Sunt nemulțumit, pentru că sunt într-o fază…”

O vizită inopinată pe unul dintre șantierele Autostrăzii A7 a creat rumoare la vârful Ministerului Transporturilor. Asta pentru că s-a constatat că, în cazul asocierii româno-bulgare ce se ocupă de construcția unuia dintre loturile de autostradă ce vor lega Ploieștiul de Buzău, sunt diferențe foarte mari privind stadiul fizic al lucrărilor.

Mai exact, este vorba despre Lotul 2 Mizil – Pietroasele, de construcția căruia se ocupă asocierea româno-bulgară Coni SRL – Trace Group. Lotul are o lungime de circa 28 de km, care au fost împărțiți între cele două firme: primii 10 km sunt realizați de constructorul român, Coni SRL, în vreme ce următorii, până la Pietroasele, adică aproape 19 km, i-au revenit societății din Bulgaria. Discrepanțele și diferențele în ce privește gradul de realizare a proiectului de construcție a autostrăzii sunt mari, a constatat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, care a verificat personal stadiul lucrărilor.

”Lucrările pe partea constructorului român sunt pe un făgaș bun și avansat, însă pe lotul constructorului bulgar lucrările nu sunt în trend ascendent, dimpotrivă, motiv pentru care am atras atenția asupra măsurilor ce trebuie luate. Sunt nemulțumit de stadiul lucrărilor constructorului bulgar, întrucât sunt încă într-o fază incipientă, la nivelul terasamentelor și fundațiilor, acesta justificând că a întâmpinat diverse probleme. I-am solicitat să se mobilizeze de urgență și va primi tot sprijinul nostru, dar vom crește și presiunea și prezența reprezentanților noștri în șantier, pentru a ne sigura că va crește ritmul lucrărilor”, arată liberalul Irinel Scrioșteanu într-o postare pe Facebook.

Secretarul de stat subliniază că pe primii 10 km se apropie momentul în care va fi așternut primul strat de asfalt.

Contractul pentru construcția acestui lot al autostrăzii a fost semnat în iunie anul trecut, iar execuția efectivă a început în toamnă. Cei doi constructori au 20 de luni la dispoziție pentru a finaliza lucrările, în condițiile în care s-a scurs deja mai bine de jumătate din perioada prevăzută în contract, termenul de execuție fiind de 20 de luni.