Actualitate

(FOTO) Buzăul a devenit raiul pe pământ pentru maidanezi și oameni ai străzii

Prezența câinilor pe străzile Buzăului nu mai e pentru nimeni o surpriză. E o normalitate a ultimilor ani, chiar dacă nu e o situație tocmai demnă de un oraș european. Sunt însă și cazuri în care buzoienii au ajuns la limita răbdării și le cer autorităților să ia măsuri, pentru că sunt exasperați de numărul mare al maidanezilor.

„În Micro XIV , capătul autobuzului 13, strada Prieteniei este raiul pe pământ pentru câinii vagabonzi ! Domnule primar, aveți o soluție ?”, scriu buzoienii pe Buzău City Report.

Buzoienii au și dovezi, cum sunt fotografiile de mai jos, în care se văd nu mai puțin de 6 câini, care urmăresc mașinile ce trec pe stradă.

Iar câinii nu reprezintă singura problemă de pe străzile orașului. Numărul oamenilor fără addăpost pare să fi crescut, iar adeseori, după cum se poate vedea și în fotografii, aceștia au drept companioni câini fără stăpân, care în orice moment pot deveni agresivi.

Oamenii străzii pot fi întâlniți pe toate străduțele din centrul orașului, printre mesele localurilor, în zona bisericilor, în locurile de promenadă sau în cele mai aglomerate puncte.


Prezența oamenilor străzii este asociată, în cele mai multe cazuri, cu cerșetoria. De altfel, recent Poliția Locală Buzău a atras atenția cu privire la numărul mare de cerșetori, făcând apel la populație să nu le mai dea bani și să încurajeze acest fenomen. Despre apelul Poliției Locale Șansa News a scris aici.