Actualitate

Recompense pentru mii de elevi din municipiu. La ce școală învață cei mai mulți bursieri

Au acordat o atenție sporită studiului, și-au sacrificat uneori timpul liber, dar acum vor fi răsplătiți. Mii de elevi din municipiul Buzău vor primi anul acesta burse, fie de performanță, fie de merit ori de studiu. Consilierii locali municipali se vor reuni mâine dimineață în ședință extraordinară, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi fiind cel privind aprobarea cuantumului și numărului de burse ce vor fi acordate în acest an școlar.

Potrivit proiectului de hotărâre, 61 de elevi care au obținut premii importante la olimpiade și diverse concursuri școlare vor beneficia de burse de performanță lunar, valoarea recompenselor fiind de 500 lei. Alți 2.806 tineri din clasele V-XII, care au avut media generală peste 9,50 anul trecut, primesc burse de merit în valoare de 200 lei iar cei cu media minimă 7,50 vor beneficia de burse de studiu, în cuantum de 150 lei/ lunar. 782 de copii din municipiu ar urma să primească acest tip de burse.

Colegiul Hasdeu are cei mai mulți performeri care vor fi răsplătiți cu burse de performanță, respectiv 13. Hasdeul ocupă primul loc și la capitolul burse de merit, cu 614 elevi pe listă.

Bursele școlare se plătesc la data de 15 a fiecărei luni, pentru luna precedentă.