Actualitate

(FOTO) Ceremonii de comemorare în memoria parașutistului militar mort la Boboc

Ceremonii de comemorare, în toate unitățile militare din România, în această dimineață, în memoria ofițerului care a murit miercuri, 26 mai, în urma unui salt cu parașuta, executat pe Aerodromul de la Boboc. Camarazii au început ziua cu un moment de reculegere.

” Astăzi la Baza Aeriană Boboc, a avut loc ceremonia de comemorare a căpitanului Cosmin Constantin Scorțea. Conducerea unității împreună cu întreg personalul au păstrat un moment de reculegere în memoria colegului nostru decedat ieri, 25 mai, pe timpul executării unui exercițiu de parașutare pe Aerodromul Boboc”, anunță reprezentanții Bazei Aeriene Boboc.

Astfel de ceremonii au avut loc în toate unitățile militare din țară.

Între timp, la Boboc continuă ancheta Parchetului Militar, dar și cea declanșată de o comisie desemnată de șeful Statului Major General al Forțelor Aeriene.

Un ofițer vârstă de 38 de ani, de laBaza 71 Aeriană Câmpia Turzii a murit, miercuri, în timpul unui exercițiu organizat pe Aerodormul Boboc. Se pare că parașuta militarului nu s-a deschis, astfel că tânărul căpitan și-a pierdut viața. Accidentul a avut loc în timpul unui exercițiu pe care Baza Aeriană de la Boboc îl găzduia.