Actualitate

(FOTO) Cum a fost marcată Ziua Imnului Național la Buzău

În fiecare an, ziua de 29 iulie aduce în centrul municipiului Buzău ample manifestări cu ocazia marcării “Zilei Imnului Național”. Așa s-a întâmplat și astăzi. Militari, veterani de război, autorități locale și județene s-au strâns pe platoul din fața Prefecturii Buzău. Aici au asistat la momente specifice unei astfel de zile: o rugă de închinare pentru poporul român,  un program artistic cu tematică specifică susținut de Ansamblul folcloric ”Ceata lui Ioniță”,  dar și o defilare a gărzii de onoare.

“Vineri, 29 iulie, la Monumentul Eroilor Neamului din garnizoana Buzău a avut loc ceremonia cu ocazia sărbătoririi Zilei Imnului Național, în prezența autorităților locale și județene, precum și a locțiitorului comandantului garnizoanei, general de brigadă Iulian Daniliuc. Solista Alessia Drăgoiu a interpretat Imnul Național al României acompaniată de Muzica Militară a Diviziei 2 Infanterie „Getica”, Ansamblul folcloric „Ceata lui Ioniță” a susținut un program artistic cu tematică specifică, iar garda militară constituită cu acest prilej a dat onorul”, se menționează într-un comunicat de presă remis de Divizia 2 Infanterie “Getica”.

Din 1998, în fiecare an, la data de 29 iulie, sărbătorim ”Ziua Imnului Naţional al României” – Deşteaptă-te române! Imnul reprezintă un simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848 și a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.  Pe o melodie culeasă de Anton Pann, ”Deşteaptă-te române!” a fost ales imn naţional al României, după Revoluție, fiind considerat simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului”, transmite Prefectura Buzău.