Actualitate

(FOTO) Cum decurg lucrările la Autostrada A7. Utilajele nu stau locului nici o clipă!

Se lucrează de zor pe șantierele deschise săptămânile trecute în vederea realizării Autostrăzii A7. O arată verificările pe teren efectuate astăzi de oficiali ai Ministerului Transporturilor.

Reprezentanți ai ministerului, alături de cei ai constructorilor, au descins dimineață pe șantierul deschis în pe lotul 1 al autostrăzii, Dumbrava- Mizil, și pe cel de pe lotul 2, Mizil- Stâlpu. În primul caz, până în prezent s-au făcut deminări ale terenului pe 50 % din suprafață și au început descărcările pentru 3 situri arheologice. De asemenea, pentru organizarea de șantier s-a decopertat zona, a fost montată stația de betoane. Iar săptămâna viitoare urmează să înceapă montarea stației de asfalt.

În ceea ce privește lotul 2 Mizil–Stâlpu, sunt în desfășurare mai multe studii. De exemplu, se fac teste pentru stabilizarea terenului și studii preliminare pentru demararea descărcărilor arheologice. Totodată,  s-a realizat deminarea terenului pe o suprafață de aproximativ 80 %, în timp ce la Valea Cepturii deja se realizează coloane forate în locul în care va fi realizat un pod.

SURSA foto Fb/ Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău

Cele două șantiere de pe A7 au fost deschise în luna august. Predarea primului amplasament, respectiv cel aferent Lotului 2 Mizil-Pietroasele, a avut loc pe 11 august, iar pentru Lotul 1 pe 22 august. Detalii AICI și AICI.