Actualitate

Momente festive la Boboc. Șeful de Stat Major al școlii militare, avansat la gradul de comandor, la final de carieră

O carieră militară încheiată cu o festivitate de avansare în gradul de comandor. A fost ziua în care Ștefan Vișinel-Leonard, ” coleg care a lăsat o puternică amprentă în istoria unității și în sufletele noastre”, cum îl descriu colegii, a încheiat o etapă importantă din viața sa. Șeful de Stat Major al școlii militare a fost trecut în rezervă după ani în care a servit patria, inclusiv în 4 misiuni în teatrul de operații din Afganistan,

”Joi, 29 iunie, la sediul Școlii Militare de Maiștrii și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” a avut loc trecerea în rezervă a domnului comandor Ștefan Vișinel-Leonard. Așa cum se obișnuiește, a avut loc o festivitate care a marcat acest eveniment, pe parcursul căreia a fost citit ordinul de avansare în gradul de comandor dar și cel de trecere în rezervă. Cu această ocazie au fost oferite obișnuitele cadouri care să îi amintească domnului comandor de prețuirea întregului colectiv”, informează reprezentanții Școlii Militare.

Comandorul Ștefan Vișinel-Leonard a absolvit Academia Tehnică Militară, calificarea lui fiind inginer avionică, sisteme electrice și automatizări de aviație. După absolvirea academiei, a primit repartiție la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța unde a exploatat MiG 29 și MiG 23, vârfuri de gamă în aviația militară la acea vreme.

A participat la diverse cursuri, printre care și la cursul de întreține aeronave din Statele Unite ale Americii, Shepard Air Force Base Texas.

În anul 2014, s-a mutat la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, unde a activat pe următoarele funcții: Șef al Logisticii (Director tehnic și administrator de patrimoniu) și Șef de Stat Major al școlii militare.

Profesionalismul acestuia a fost recunoscut și recompensat, de-a lungul carierei, cu diferite medalii. Pe parcursul întregii cariere militare, colegul nostru s-a remarcat prin profesionalism și abnegație, dovedind respect față de uniforma militară”, spun colegii.