Actualitate

(FOTO) Familie din Buzău, blocată în noroaiele din zona de munte. Un copil de 3 ani și părinții săi au cerut ajutor

O familie din municipiul Buzău nu va uita prea curând ziua de duminică. Buzoienii au avut parte de o experiență de nedorit, după ce ploile abundente a făcut mai multe drumuri impracticabile.

Buzoienii, doi adulți și un copil de 3 ani, s-au urcat în mașina persoanlă, cu gândul de a merge la Brăești, la părinții femeii. La un moment dat, vrând să ajungă mai repede la destinație, au luat-o pe o scurtătură. Nu au mers prea mult, iar mașina s-a afundat în noroiul de pe drum. Cum șoferița nu a mai reușit să urnească autoturismul din loc, a sunat la 112. Polițiști, jandarmi și autorități din zona Odăile au pornit în căutarea buzoienilor. În cele din urmă, familia din municipiu a fost găsită. Echipele de căutare au ajutat-o pe șoferiță să scoată mașina din noroi și să ajungă în siguranță la destinație.

“În ziua de 25 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției   de poliție rurală Pârscov au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 29 de ani, din Buzău, cu privire la faptul că autoturismul în care se afla cu soțul și fiul în vârstă de 3 ani, a rămas blocat pe DC 84, din localitatea Odăile.

Imediat după sesizare polițiștii au procedat la efectuarea de căutări, cu ajutorul datelor de localizare oferite de apelantă și sprijinul oferit de reprezentantul unității administrativ-teritoriale Odăile si au depistat persoanele la scurt timp, într-o pădure din Cozieni. Ulterior, polițiștii alături de jandarmi din cadrul Postului Montan de Jandarmi Berca și reprezentatul unității administrativ-teritoriale au reușit extragerea în siguranță a autoturismului și conducerea persoanelor până la un drum practicabil”, transmite IPJ Buzău.

Având în vedere că începe perioada vacanțelor, drumețiilor, polițiștii buzoieni vă recomandă:

  • – înainte de a pleca la drum verificați prognoza meteo și starea drumurilor;
  • -când faceți drumeții asigurați-vă că aveți apă, mâncare și echipament potrivit pentru zona în care mergeți;
  • -animalele sălbatice pot fi imprevizibile și periculoase așa că nu încercați să vă apropiați de ele.