Actualitate

(FOTO) În prima duminică a lui aprilie, e sărbătoare pentru militari. Ce aniversează

sursa foto: Divizia 2 Infanterie Getica

Militarii din garnizoana Buzău au celebrat, duminică, trecerea a 18 ani de la momentul în care România a aderat la cea mai importantă structură politico-militară de pe planetă, devenind membru cu drepturi depline. Este vorba despre momentul care a consfințit calitatea de membru cu drepturi depline a României în NATO. Cu această ocazie, la sediul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie Getica a avut loc un ceremonial militar pentru arborarea drapelului României și drapelului NATO, precum și intonarea imnurilor statului nostru și al Alianței.

”În urmă cu 18 ani, la 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice, urmând ca, la 2 aprilie 2004, să aibă loc ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO. În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în România se sărbătorește în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie. Ziua NATO este o sărbătoare dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic.” se arată într-o comunicare a reprezentanților comandamentului.

Militarii consideră că ziua NATO este un ”prilej de a reafirma angajamentul nostru de care suntem mândri şi care ne responsabilizează încă şi mai mult. La mulți ani, România în NATO!”