Actualitate

(FOTO) Incident periculos pe Șoseaua Nordului. Se cer anchete

Sursa foto Fb/ Ionuț Sorin Apostu

Un gest de inconștiență maximă, care s-ar putea lăsa cu sancțiuni drastice. Două baxuri pline cu teste COVID-19 expirate au fost descoperite la marginea pădurii Crâng, pe Șoseaua Nordului. Mii de teste ce fac parte din categoria deșeurilor medicale periculoase, ce trebuie neutralizate în condiții speciale pentru că prezintă risc pentru sănătatea populației și pentru mediu, au fost abandonate pe domeniul public. Cutiile în care erau ambalate au fost rupte iar testele au fost împrăștiate pe pământ.

“Nu ne mai facem bine!

În această seară echipajele Poliției Locale au descoperit pe Șoseaua Nordului câteva mii de teste Covid 19 expirate aruncate pe marginea drumului! Este o faptă extrem de gravă pentru că vorbim de deșeuri medicale periculoase ce trebuie neutralizate în condiții stricte! Cu costuri financiare ridicate pentru orice cabinet/farmacie!”, scrie viceprimarul Ionuț Apostu pe Facebook.

Sursa foto Fb/ Ionuț Sorin Apostu

După ce fapta extrem de gravă a fost descoperită, autoritățile locale anunță că vor cere polițiștilor să facă verificări, să descopere persoana vinovată de acest gest iresponsabil și să ia măsuri conform legii.

“Lucrurile nu vor rămâne așa, nu putem tolera astfel de fapte!

Luni dimineață voi depune o plângere la Poliția Municipală pentru anchetarea acestui caz deoarece sănătatea buzoienilor este cea mai importantă, și trebuie sancționați poluatorii! Deșeurile medicale reprezintă un pericol major!”

Conform legii, testele COVID expirate trebuie distruse în condiții speciale, în niciun caz aruncate pe pământ. Persoana care a aruncat deșeurile riscă amenzi substanțiale.