Actualitate

(FOTO) Invazie de cerșetori! E plin de oameni ai străzii în intersecțiile orașului

Centrul Buzăului s-a umplut de oameni care stau cu mâna întinsă. Aceștia cer bani fie pentru mâncare, fie pentru că, spun ei, au diverse probleme de sănătate. Să staționezi cu mașina pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, astăzi, este deja un act de curaj. Numai la o simplă oprire la semafor ești înconjurat aproape instantaneu de cerșetori de toate vârstele. Dovadă stau fotografiile de mai jos:

Dacă sunt luați la întrebări, cei mai mulți devin agresivi, iar dacă nu ești dispus să le oferi bani, te poți alege și cu un obiect aruncat pe parbrizul mașinii.

Astăzi, la orele prânzului, în intersecția dintre bulevardele Unirii și Bălcescu, erau prezenți cinci cerșetori, iar situația nu este singulară. Pe rețelele de socializare oamenii se plâng că numărul cerșetorilor a crescut și că sunt agresivi, iar zonele frecventate de aceștia sunt Piața Centrală, bulevardele, cartierul Micro 14 și Gara Buzău. Îngrijorător este și faptul că mare parte dintre oamenii străzii este reprezentată de copii. Buzoienii se tem că, din cauza modului în care aceștia se strecoară printre mașini, la ore cu trafic intens, există riscul de a-i accidenta.


„Constatăm tot mai des apariția în marile intersecții ale orașului a tot felul de persoane, de regulă adolescenți de etnie romă, care se „învârt” printre mașinile oprite la semafor, efectiv cerșind. Situația este destul de gravă, pentru că oricând, în ciuda abilităților acestor adolescenți de a se feri din calea eventualelor pericole la care se expun, aceștia pot fi loviți de vreun conducător auto mai grăbit sau concentrat la altceva, în acel moment. Mai ales în intersecțiile unde au loc lucrări și unde traficul este și-așa destul de dificil, neștiind ce să eviți mai întâi: o groapă în carosabil, denivelările din stratul de asfalt, diverse obstacole „uitate” de executant, guri de canal supraînălțate sau, mai nou, acești adevărați „Kamikaze”, puși de unii să le aducă profit? Iarăși se pune veșnica întrebare, deja fără răspuns: „Poliția Locală ce face, dom’le, doarme pe ea?”
P.S. În dovedire, imagini live de pe webcam-ul „Calea Eroilor ”, scrie un buzoian pe portalul Buzău City Report.