Actualitate Agricultura acum

Probleme grave în agricultură. Ce nemulțumiri au fermierii buzoieni

După o vară seccetoasă, nici toamna nu este prielnică agriculturii. Fermierii din Buzău se plâng că rapița se ofilește, iar grâul nu a răsărit. Mulți dintre agricultori sunt în pragul falimentului pentru că după pierderile la porumb și floarea soarelui și-au investit toți banii în culturile de toamnă pentru care acum stau la mila cerului.

Fermierii din Buzău sunt îngenunchiați de perderile suferite, iar speranța că vor face recolte bogate la culturile pe care le-au însămânțat în această toamnă scade de la o zi la alta. Cosmin Florea, directorul Direcției Agricole Buzău, spune că majoritatea marilor fermierilor au pariat pe rapiță astfel că județul are o suprafață record cu această cultură.

Cosmin Florea

Însă, căldurile din luna octombrie nu au favorizat dezvoltarea plantelor care deși au răsărit uniform și arătau foarte bine acum au început să se ofilească.

Cosmin Florea a explicat că rapița este o plantă iubitoare de temperaturi mai scăzute și constante, adică exact ceea ce în această perioadă nu au avut, fap care i-a determinat pe fermieri să intervină cu tot felul de substanțe în încercare de a-și salva culturile.

Și, din păcate, probleme sunt și la grâu. Agricultorii spun că pământul arămas negru, plantele nu au răsărit ceea ce îi face pe fermieri să se gândesască din nou la pierderi.