Actualitate POLITICĂ

Gaze naturale la Tisău și Vadu Pașii, prin Programul Anghel Saligny. Liderul PNL, Gabriel Avrămescu: “Anunțul va fi făcut cel târziu săptămâna viitoare”

foto: economica.net

După ce săptămâna trecută, două comune din județul Buzău au fost selectate pentru finanțare în vederea extinderii rețelei de gaze naturale, în cadrul programului Anghel Saligny, alte două localități urmează să fie trecute pe lista beneficiarelor. Este vorba despre Tisău și Vadu Pașii.

Prezent în emisiunea Focus News, de la Focus Tv, președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, a anunțat că proiectele înaintate de primarii PNL din Tisău și Vadu Pașii îndeplinesc toate cerințele, astfel că urmează să primească undă verde pentru finanțare.

“Din județul Buzău mai sunt încă două localități, Tisău și Vadu Pașii, care, la fel, sunt preluate din POIM. Aceste proiecte care au fost selectate săptămâna trecută de Ministerul Dezvoltării sunt proiecte care au fost depuse în decembrie 2020, în cadrul programului Operațional Infrastructură Mare. N-au mai fost bani acolo și au fost transferate în acest Program Național de Investiții Anghel Saligny, care a fost, de altfel, suplimentat cu o sumă de 10 miliarde.”

Proiectele celor două comune nu s-au regăsit în lista primelor 73 aprobate de Ministerul Dezvoltării pentru că mai aveau nevoie de câteva clarificări. Documentele au fost însă depuse zilele trecute, astfel că este o chestiune de zile până când Ministerul Dezvoltării va anunța acceptarea finanțării acestora, mai spune liderul PNL Buzău.

“A mai fost nevoie de o serie de clarificări. Știu că Tisău și-a încărcat ultima clarificare vinerea trecută și săptămânile acestea ar trebui, săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare, să apară și cele două localități din județul Buzău.”

La finele săptămânii trecute, Ministerul Dezvoltării a anunţat că a aprobat primele 73 de proiecte pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale, finanţate prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”. Din Buzău, două proiecte au fost aprobate, cele de la Poșta Câlnău și Săgeata, ambele conduse d primari PSD.