Actualitate

(FOTO) Răzbunarea lui Lăbuș. Cu ce amendă s-a ales un buzoian care a abandonat pe stradă 7 cățeluși

Sancțiune usturătoare pentru un bărbat din Luciu care a abandonat mai mulți cățeluși, departe de casă, pe o stradă din municipiul Buzău.

Într-una din zilele trecute, bărbatul a luat câțiva cățeluși cu el, s-a urcat într-un autobuz și a coborât în municipiul Buzău. Aici a dat drumul cățelușilor și s-a făcut nevăzut. A doua zi a făcut același lucru. Numai că, bărbatul nu a știut că a fost filmat în timp ce abandonează patrupedele.

Imaginile au apărut în spațiul public, și apoi în atenția polițiștilor. Oamenii legii au vizualizat imaginile și au reușit să-l identifice pe cel care a decis să scape de cățeluși, lăsându-i în voia sorții pe stradă.

“În urma apariţiei în mediul online a unei înregistrări video în care se observa un bărbat în timp ce abandona mai mulţi pui de câine, poliţiştii de Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări. Astfel, poliţiştii au stabilit că protagonistul este un bărbat din Luciu, în vârstă de 53 de ani, care ar fi abanadonat puii de câine pe o stradă din municipiul Buzău, în zona unei autogări, în două zile succesive. Acţiunile bărbatului au fost surprinse de un sistem de monitorizare video”, anunță IPJ Buzău.

Din fericire, cățelușii nu au avut de suferit, ci au  fost salvați de oameni cu suflet mare.

Proprietarul lor, cel care i-a abandonat în municipiul Buzău, va trebui să plătească o amendă de 12. 000 lei, valoarea maximă pentru astfel de fapte.

“Trei dintre micii patrupezi au fost plasaţi în adăpost de către reprezentanţii Biroului pentru Protecţia Animalelor, conform procedurilor legale în vigoare. Alţi patru au fost adoptaţi de un buzoian, iar poliţiştii au primit garanţia că acestora le sunt asigurate cele necesare conform cadrului legislativ incident în domeniu, anagajându-se să le ofere adăpost şi hrană. Bărbatul care a abandonat puii a fost identificat de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor şi i-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, respectiv OUG 155/2001 privind sterilizarea şi microciparea câinilor.”

Poliţiştii subliniază că lăsarea unui animal pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical constituie contravenţie. Fapta se sancţionează cu amendă între 3000 şi 12.000 de lei.