Actualitate

(FOTO) Salvator în timpul liber. Un medic aflat în tranzit, primul care a intervenit în ajutorul motociclistului spulberat pe DN 10

Accidentul de pe DN 10, din zona localității Cislău, în care un motociclist a fost spulberat de duba condusă de o tânără șoferiță începătoare, aduce cu sine o poveste care nu se regăsește în comunicările oficiale. Este vorba despre intervenția salvatoare de care a beneficiat motociclistul, la câteva minute după ce a fost rănit. Cea care l-a ajutat până la venirea echipajelor medicale, aplicându-i câteva manevre medicale extrem de importante în primele momente, este o doctoriță tânără de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Medic specialist chirurg, încadrat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, Andreea Giba Păscuțoi era în trecere prin Cislău, fiind în drum spre Brașov, localitatea sa de domiciliu. Când a ajuns la locul accidentului și-a dat seama că niciun echipaj de Poliție sau medical nu se află în zonă și a tras pe dreapta. Următorul lucru a fost să coboare să vadă dacă cineva are nevoie de ajutor. L-a evaluat pe motociclistul care părea să aibă mai multe traumatisme și, cu trusa de prim ajutor din mașină, a intervenit pentru a-l stabiliza:

Doctor Andreea Gibă Păscuțoi

Medicul de la Spitalul Râmnicu Sărat a făcut echipă cu oamenii strânși la fața locului care și-au oferit sprijinul necondiționat, chiar dacă niciunul nu avea pregătire medicală.

Secundele în care bărbatul a fost stabilizat au devenit, astfel, salvatoare. Funcțiile vitale au fost monitorizate de tânăra doctoriță până când au ajuns la fața locului echipele de intervenție.

Dr. Andreea Păscuțoi

Contactată de reporterii șansanews.ro, Andreea Giba Păscuțoi a mărturisit că i s-a părut firesc să coboare și să își ofere ajutorul, un gest care ar trebui să fie normal pentru orice om, indiferent de formația sa.

Andreea Giba Păscuțoi este originară din Brașov și, după încheierea pandemiei, s-a încadrat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.mai multe despre motivele alegerii sale găsiți AICI.