Actualitate

(FOTO) UPDATE: TÂNĂR DIN POTOCENI, ÎNECAT ÎN DUNĂRE. Era cu prietenii la pescuit, acum cu toții se roagă să-i găsească trupul

UPDATE: La ora 21,00 forțele care au intervenit la căutările buzoianului dispărut în apele Dunării se întorc la bază. Căutarile vor fi reluate luni.

UPDATE: Vasile Petrache, buzoianul de 38 de ani din Potoceni, înecat în Dunăre, la Brăila, unde a mers cu prietenii la pescuit, provine dintr-o familie cu posibilități materiale reduse, fiind un om greu încercat de viață. Anul trecut, bărbatul și-a pierdut fratele, iar apoi o altă nenorocire s-a abătut asupra acestei familii. Mama lui Vasile a fost diagnosticată cu tumoare cerebrală și este țintuită la pat. De asemenea, tatăl tânărului este bolnav.
Vasile era un muncitor și respectuos.

Sâmbătă, el a mers la pescuit împreună cu prietenii, în județul Brăila, pe brațul Vâlciu. Încă de acasă, își pusese în gând să se scalde în apele Dunării.

Odată ajuns pe malul fluviului împreună cu prietenii, după ce a fost pregătit locul de campare, buzoianul s-ar fi aruncat în apă, deși amicii săi i-ar fi spus să nu facă asta, mai ales că în zonă scăldatul este interzis.

Tânărul nu i-a ascultat și s- a aruncat în apă, fără să asculte de nimeni.

Cu câțiva metri înainte să ajungă la mal, Vasile a fost înghițit de ape. Prietenii au cerut ajutorul pompierilor iar de atunci, buzoianul este căutat în apele Dunării.

Până la ora postării acestei știri, Vasile Petrache nu a fost găsit. La lăsarea întunericului, căutările vor fi sistate, urmând a fi reluate luni. Când scafandrii vor găsi trupul, prietenii lui Vasile se vor ocupa de aducerea lui în satul natal și de înmormântare.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Aplecat la pescuit cu prietenii iar acum este căutat în apele Dunării iar rudele se roagă ca trupu-i să-i fie găsit pentru a-l înmormânta creștinește. Un buzoian de 38 de ani din localitatea Potoceni este căutat începând de sâmbătă în apele Dunării, pe brațul Vâlciu.

Buzoianul din localitatea Potoceni a mers sâmbătă cu un grup mai mare de prieteni, la pescuit, în județul Brăila. La un moment dat, bărbatul a intrat în Dunăre să înoate, însă nu a mai revenit la locul de campare.

Când și-au dat seama că ceva rău s-a întâmplat, prietenii buzoianului au sunat la 112 și au cerut ajutor.

Pompierii din Brăila au mers la locul indicat de buzoieni și au început căutările. De sâmbătă după amiază și până la lăsarea întunericului, salvatorii au căutat neîntrerupt, însă nu au dat de trupul buzoianului. Căutările s-au desfășurat atât pe malul celălalat al fluviului, cât și în apă, dar a fost în zadar.

Duminică dimineață, căutările pe brațul Vâlciu au fost reluate. O echipă de scafandri, un barcagiu și un echipaj SMURD la mal sunt mobilizați acolo unde se presupune că s-a înecat buzoianul din Potoceni.

Căutările se vor desfășura până ce va fi găsit trupul bărbatului.