Actualitate Reporter de strada

(FOTO) Unde s-a ascuns indicatorul?

Vegetația dezvoltată în sezonul cald dă naștere unor ghicitori nedorite de șoferi așa cum este cazul într-o intersecție din oraș. În fotografiile de mai jos este surprinsă zona intersecției dintre străzile Vulcan și col. Ion Buzoianu.

Șoferii care vin dinspre bulevardul 1 Decembrie 1918, pe strada Vulcan, au slabe șanse să vadă din timp indicatorul care le impune să oprească pentru a se asigura înainte de a pătrunde în intersecție. Semnalizarea este aproape invizibilă din cauza crengilor copacului din imediata apropiere.

Zona este cunoscută ca fiind una cu un risc crescut de accidente, iar un exemplu concludent este o coliziune produsă duminică, în care au fost implicate trei autoturisme. Trei mașini avariate, o mașină preluată cu platformă, din cauza unui șofer care declară că nu a văzut semnul de circulație și nu știa zona, fiind originar din Prahova. Acesta s-a ales cu permisul suspendat pentru o perioadă de trei luni.

Șoferul care a provocat accidentul:

„Sunt de acord că am greșit prin faptul că nu am fost foarte atent când m-am apropiat de acea intersecție, nu spun asta pentru a mă scuza. Acel indicator „STOP” este aproape imposibil de văzut din poziția șoferului. Este o adevărată problemă cu drumurile din această țară, drumuri prost semnalizate, cu semne de circulație ascunse. Am aflat că săptămâna trecuta au mai fost patru astfel de accidente în aceeași zonă!”

Situația de pe strada Vulcan nu e singulară. Din fotografiile de mai jos reiese că sunt multe alte puncte rutiere în oraș cu risc crescut din cauza indicatoarelor a căror vizibilitate este obturată de vegetație.

Toate aceste situații sunt în responsabilitatea Primăriei Buzău și a firmei care îngrijește spațiile verzi din oraș, iar Poliția Rutieră este serviciul care poate sancționa administratorul în cazul în care nu sunt luate măsuri pentru asigurarea siguranței traficului.