Actualitate

(FOTO & VIDEO) Bijuterii din aur trimise din Spania prin curier, confiscate de polițiști. Coletul conținea peste 1 kg de inele și brățări

Peste un kilogram de bijuterii din aur, trimise din Spania prin curier, au confiscat, ieri, polițiștii din Buzău. Este vorba despre inele, brățări și alte astfel de podoabe care urmau să fie vândute pe piața neagră din Buzău.

Bijuteriile au fost trimise din Spania, de o femeie, în vârstă de 66 de ani, din Ialomiţa, destinatar fiind o buzoiancă de 46 de ani, din Vernești. Cele două femei s-au cunoscut în Peninsula Iberică, unde amândouă erau la muncă. Au rămas însă prietene și după ce buzoianca a revenit în țară, ialomițeanca îi trimitea diverse produse pentru a le valorifica. Potrivit unor surse, unele bijuterii erau noi, altele cu semne clare de forțare a sistemelor de închidere, semn că, cel mai probabil, acestea au fost furate din diverse locuri din Spania.

Zilele trecute, ialomițeanca a pregătit un colet cu peste 1 kg de bijuterii din aur, ascunse în diverse produse electronice, colet pe care l-a trimis în ațră printr-o firmă de curierat. Polițiștii au intrat însă pe fir și au confiscat produsele înainte de a ajunge la destinatar.

“La data de 24 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Buzău au interceptat un colet trimis prin curierat, despre care existau indicii că ar conţine bijuterii din metale preţioase. Coletul era expediat pe ruta Spania-România de către o femeie, în vârstă de 66 de ani, din Ialomiţa. Din cercetări a reieşit că bunurile expediate aveau ca destinatar o femeie, în vârstă de 46 de ani, din Verneşti. Bijuteriile erau disimulate în produse electronice, fiind ascunse în interiorul carcasei, în vederea sustragerii de la controlul vamal. Poliţiştii au descoperit peste 120 de articole (inele, brăţări, coliere, pandative, cercei), confecţionate din metal preţios, ce pare a fi aur, în greutate totală de 1.096 de grame”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.