Actualitate

(FOTO & VIDEO) Emoția absolvirii! Hasdeenii, la a 20-a festivitate organizată în curtea Colegiului Național

O zi de neuitat! Momentul absolvirii celor patru ani de liceu. Un val de sentimente năvălește peste fiecare dintre sutele de tineri care astăzi și – au auzit, pentru ultima dată, numele strigat din catalog.

Elevii de azi vor deveni studenții de mâine și ceea ce în ultimii patru ani a fost un colectiv, astăzi trebuie să se despartă. În urmă, însă, rămân prietenii pe viață. Cu emoție, tristețe pe de o parte, lacrimi care au curs atunci când și- au îmbrățișat dirigintele sau colegul de bancă, dar cu speranța unui viitor reușit, hasdeenii au strălucit la festivitatea de absolvire.
Curtea liceului a fost din nou plină: elevi, profesori și părinți la un loc. Fără restricții, doar cu o imensă bucurie a celui mai intens moment trăit până acum.
Pentru Hasdeu, festivitatea organizată în curtea liceului are o simbolistică aparte, iar anul acesta s-au împlinit 20 de ani de când a fost organizată pentru prima dată absolvirea claselor a XII -a în curtea unității de învățământ. Momentul de început a fost rememorat astăzi chiar de conducerea liceului.

Au trecut două decenii dar curtea a fost și astăzi la fel de animată. S- a râs, s-a plâns și s-a intonat imnul Hasdeului.

Și, într-un glas, s-a depus jurământul hasdean, pentru ca la final elevii claselor a XII-a sa fie declarați absolvenți.


După aproape două ore de emoții trăite la cote maxime, felicitări pentru elevii olimpici, aplauze pentru toți absolvenții, festivitatea s-a încheiat cu un moment tradițional.