Actualitate

(Video) Buzăul, polul adrenalinei pe apă. 14 kilometri de rafting cu ghizi internaționali. Cine poate participa

Adrenalină și distracție pe cinste alături de prieteni. Pe scurt, o experiență de neuitat pentru căutătorii de senzații tari și iubitorii de natură care vor să înfrunte apele repezi ale râului Buzău. Invitația a fost lansată de Green Adventure care de zece ani organizează ture de rafting în județul nostru, iar anul acesta aduce la Buzău ghizi profesioniști din toată lumea tocmai pentru ca experiența trăită în barcă să fie una de neuitat.

sursa: Green Adventure

Raftingul, un sport spectaculos de echipă și care, cu puține reguli și un echipament adecvat, poate transforma o zi obișnuită într-una memorabilă. O tură pe râul Buzău înseamnă 14 kilometri de ape învolburate alternate cu zone liniștite, un traseu despre care ghizii spun că este mai spectaculos cu cât debitul râului este mai crescut dar pe care, de altfel, îl pot parcurge, fără probleme, inclusiv copiii de la vârsta de 7 ani.

Traseul de rafting de pe râul Buzău este considerat de specialiști drept cel mai bun traseu din România atât pentru începători cât şi pentru experimentaţi. Are ca dificultate un nivel mediu, cu zone repezi ce alternează cu zone line. Traseul porneşte de la Hidrocentrala Nehoiaşu, foarte aproape de confluenţa Bâscii cu Buzăul, spre Nehoiu şi ajunge în zona Valea Lupului – oraş Pătârlagele.

Ziua de rafting începe în jurul orei 9.00, iar prima regulă este purtarea unui echipament adecvat care este pus la dispoziția clienților de organizatori. Urmează instructajul în timpul căruia ghizii explică poziția în barcă dar și ce trebuie să facă o persoană dacă a căzut în apă în timpul turei de rafting.

Raftingul se adresează tuturor aventurierilor. În barcă pot urca atât cei care știu să înoate cât și cei mai puțini experimentați. Important este să asculte de ghidul din barcă și să se distreze.

Anul acesta, la rafting pe râul Buzău vor ajunge ghizi profesioniști din toată lumea.

”Avem o echipă internațională de ghizi profesioniști de rafting , respectiv avem ghizi din Franta, Costa Rica, Chile, Argentina, Ecuador, Mexic. Sunt profesioniști, cu atestări și o mare experiență în activitatea de rafting”, informează organizatorii.

Parcurgerea traseului poate dura între 3 și 4 ore, cu tot cu instructaj. Rafing pe râul Buzău pot face atât familiile cu copii cât și căutătorii de adrenalină, cu sau fără experiență.

”Pe această porţiune ideală pentru rafting, râul Buzău are o albie mai îngustă, cu valuri mai mari și învolburate şi cu stânci care răsar din apă ca nişte jaloane ce trebuie ocolite.Pe porţiunile mai liniştite se poate admira peisajul de o frumuseţe aparte. Există şi o porțiune dedicată doar celor experimentaţi, denumită de iubitorii de rafting “Maşina  de Spălat” din zona Chirleşti, cu vârtejuri, valuri învolburate  şi stânci ce pun la încercare priceperea de a mânui barca”

Turele de rafting pot fi organizate în fiecare zi a săptămânii.  Copiii cu vârsta între 7-14 ani plătesc 180 de lei, în timp ce adulții 220 de lei.