Actualitate

(FOTO&VIDEO) Buzoienii se așteaptă la o iarnă cu facturi uriașe. Tot mai mulți solicită ajutoare pentru încălzire

Speriați de facturile uriașe estimate pentru această iarnă, buzoienii se prezintă în număr din ce în ce mai mare să ceară ajutoarele pentru încălzire. Astăzi, la o săptămână după ce s-a dat startul depunerii documentelor, la ghișeele Direcției de Asistență Socială, buzoienii, bătrâni sau persoane singure, cu venituri mici, așteptau la coadă pentru a ajunge în fața funcționarilor. Cu toții spun că ajutorul dat de stat, oricât de mic ar fi, îi va ajuta să aibă măcar puțină căldură în locuințe.

Ajutoarele oferite de stat se acordă în funcție de venitul fiecărui solicitant astfel că, se poate întâmpla ca acești bani să acopere doar o parte din costul total al facturii situație în care oamenii spun că vor face economie la ”sânge”. Vom aprinde lumina în casă cât va fi cazul, iar centralele se vor pune în funcțiune doar seara, înainte de culcare.

Până acum, aproape 200 de persoane au solicitat ajutor pentru încălzirea locuințelor.

„Până vineri s-au înregistrat 95 de cereri pentru ajutorul de încălzire cu gaze naturale, 40 pentru lemne, și 50 pentru energie termică, plus cele de la asociațiile de proprietarei. Până în prezent nu am respins cereri, la ghișeu s-au primit cereri corecte și complete. Îl respingem în lipsa unui dosar complet, lipsa actelor de proprietate sau existența unui depozit bancar peste 3000 de lei, un număr mai mare sau mai mic de membri decât cel declarat în cerere. Pentru a beneficia de ajutor de încălzire pentru perioada sezonului rece, cererile se depun până la 20 noiembrie”, Gabriela Antonescu, director DAS Buzău.

Până în acest moment, nicio cerere nu a fost respinsă, singura posibilitate de respingere fiind un dosar incomplet.