Actualitate

(UPDATE) Incendiu de proporții la Siriu! Ard 3 clădiri, numeroși pompieri mobilizați în zonă

UPDATE:

Cinci proprietăți sunt în total afectate din cauza incendiului, care s-a extins pe o suprafață de circa 500 de metri pătrați. Pompierii, mobilizați în număr mare la fața locului, acționează pentru limitarea focului, potrivit primelor declarații de la fața locului făcute de prim adjunctul ISU Buzău, locotenent-colonel  Loren Pascu. 

UPDATE 2

Potrivit managerului Spitalului Orășenesc Nehoiu, Sergiu Remisovschi, persoanele care au suferit atacuri de panică sunt în stare stabile și se află sub supravegherea medicilor, mai ales că acestea suferă și de alte afecțiuni:

Un incendiu de proporții se manifestă, la această oră, în satul Muscelușa, din comuna Siriu, transmit reprezentanții Prefecturii Buzău. Potrivit acestora, este vorba despre  3 clădiri cuprinse de foc. 

Din informațiile de până acum, patru persoane au suferit atacuri de panică, trei dintre ele fiind preluate de ambulanțe și transportate la spital. Pentru acordarea primului ajutor în cazul celorlalte două persoane, intervin două asistente de la SAJ Buzău, aflate în tură liberă.

La fața locului, intervin echipaje ISU de ala Nehoiu și Pătârlagele cu un număr de 4 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Prefectul județului Buzău, Daniel  Țiclea, a dispus dislocarea de resurse suplimentare la Siriu. Astfel,  alte  două echipaje sunt în deplasare către Siriu iar SAJ Buzău a suplimentat cu o ambulanță, care este în deplasare, de la stația Pârscov.

”Din primele informații pe care le avem, patru persoane au suferit atacuri de panică în momentul în care și-au văzut agoniseala cuprinsă de foc. La fața locului sunt mobilizate mai multe autospeciale de la ISU Buzău,  dar am dispus suplimentarea efectivelor pentru stingerea cât mai rapidă a focului și limitarea pe cât posibil a pagubelor. Acțiunea este în dinamică, fiind îngreunată și de vânt, dar pompierii intervin prompt pentru lichidarea focului”, a declarat prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

Potrivit reprezentanților ISU Buzău, din primele date arde o suprafață totală de aproximativ 200 mp, acționându- se pentru localizarea și lichidarea incendiului.