Actualitate

(FOTO&VIDEO) Fum gros la marginea Buzăului. Pompierii, chemați de urgență

UPDATE: După aproape 3 ore de luptă cu flăcările izbucnite pe câmp, pompierii au reușit să stingă focul. Incendiul a fost declarat lichidat la ora 16:35.

UPDATE: Pompierii vin cu precizări despre intervenția de stingere a incendiului izbucnit pe câmpul de la Spătaru. La acest moment ard circa 10 hectare de grâu și orz.

Între timp, forțele din teren au fost suplimentate. La ora 15:00, se intervine cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o autocisternă.

“Pompierii buzoieni intervin în acest moment pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cultura de grâu și orz din localitatea Spătaru, comuna Costești. De urgență la fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de prima intervenție și comandă. La sosirea echipajelor incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 10 hectare. În acest moment se lucrează pentru localizarea și lichidarea acestuia”, transmite ISU Buzău.

Sursa video Fb/ Meteo Buzău Original

UPDATE: Focul a cuprins cerealele de pe un câmp de la ieșirea din Buzău spre Spătaru.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Un incendiu de amploare este semnalat, vineri la prânz, la marginea Buzăului spre Spătaru. Potrivit apelului la 112, focul ar fi cuprins un lan de grâu. Nu se știe exact care este situația, la momentul postării acestui material pompierii îndreptându-se spre locul respectiv.

Fumul gros este vizibil inclusiv din cartierele municipiului Buzău.

Se pare că focul se manifestă pe un câmp, la ieșirea din municipiul Buzău spre Spătaru, într-o zonă cu cereale. Primele informații arată că ard circa 7-8 hectare. La fața locului sunt mobilizate echipaje cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Cel mai probabil, forțele din teren vor fi suplimentate.