Actualitate

(FOTO&VIDEO) L-a umilit! Scenele șocante la care a fost martor campionul Vlad Chivu. „În locul lui puteam fi eu!”

Vlad Chivu, buzoianul campion național la motociclism-viteză pe circuit, face furori cu un clip postat recent pe rețelele de socializare. Gândurile și sentimentele pe care le expune publicului vin în contextul accidentului grav în care a fost implicat în urmă cu câțiva ani, când Vlad a ajuns la spital cu multiple leziuni, după ce motocicleta pe care o conducea s-a înfipt într-un taxi al cărui șofer a întors pe linie dublă continuă, fără să se asigure. Practic, Vlad a fost pe punctul de a-și pierde viața din cauza unui taximetrist certat cu regulile de circulație.

Cu amintirea accidentului încă proaspătă în minte, tânărul relatează un episod la care a asistat zilele trecute, în București, unde o persoană cu dizabilități a fost umilită pentru simplul fapt că se afla într-un scaun cu rotile. Un taximetrist care trebuia să îl ducă acasă nu a vrut să îl ajute să se urce în mașină. Acesta a spus că nu vrea să preia comandă și că există alți colegi care îl pot duce. Vlad a intervenit, a luat scaunul cu rotile și a urcat persoana cu dizabilități în mașină, dar taximetristul a continuat șirul umilințelor, spunând că, atunci când va ajunge la destinație, nu va avea cine să-l ajute pe bărbat să coboare din mașină. În tot acest timp, bărbatul care a fost ținta acestui atac a fost încercat de sentimente de teamă, nesiguranță, dezamăgire și neputință. Totul pentru că viața a fost nedreaptă cu el și a ajuns într-un scaun cu rotile.

„Să te pui tu, taximetristule în locul lui, să nu ai picioare, să vezi cum e, Doamne ferește, să ai așa ceva! A durat maxim 10 minute toata faza, mi-a rămas un gust amar! Vă îndemn să fiți mai buni! Niciodată nu știți cum vă răsplătește Dumnezeu! Rupeți-vă puțin din timpul vostru!”, a spus Vlad Chivu.

La insistențele lui Vlad și la rugămințile bărbatului, taximetristul a fost convins să îl ducă la destinație și asta doar după ce a primit asigurări de la persoana cu dizabilități că acasă va fi fiica lui, care îi va ajuta să coboare din mașină. Fără această garanție și fără insistențele lui Vlad, bărbatul ar fi fost lăsat acolo.