Actualitate

(FOTO+VIDEO) Pilotul care s-a prăbușit cu avionul, un obișnuit al mitingurilor aviatice de la Buzău

Pilotul Dan Ştefănescu, lider al vestitei echipe de acrobații aeriene „Iacării Acrobați”, și-a pierdut viața sâmbătă, după ce s-a prăbuşit cu avionul în apropierea aerodomului din Strejnicu, din județul Prahova. Vestea a trimis unde de șoc la Buzău, printre organizatorii și participanții la mitingurile aviatice devenite o tradiție pe aerodromul de la Boboc.

Dan Ștefănescu avea 55 de ani și peste 16.000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737, transmite Ministerul Apărării Naţionale (MApN), într-un mesaj postat pe pagina de Facebook. Cu o experiență de mii de ore de zbor pe aproximativ 20 de aparate, pilotul Dan Ștefănescu participa în fiecare an la mitingurile aviatice organizate în județul Buzău, pe Aerodromul Boboc. Acesta realiza, de fiecare dată, acrobații spectaculoase pe cerul Buzăului. Participarea la mitingurile aviatice din Buzău a încetat o dată cu începerea pandemiei, în 2020.

Liderul echipei de acrobație „Iacării Acrobați” a făcut cunoscut numele aviației românești la competiții internaționale, ca membru al Lotului Național de Acrobație, campion național de acrobație și aterizare la punct fix, maestru al sportului la zbor cu motor.

Avionul de acrobaţie Suhoi 31 – avion uşor, de mici dimensiuni – s-a prăbuşit sâmbătă după-amiaza în apropierea aerodromului de la Strejnicu. Ancheta în acest caz soldat cu decesul pilotului, a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fiind efectuată împreună cu poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova.

Sursă foto/galerie foto: Forțele Aeriene Române / Facebook.com // infosudest