Actualitate Reporter de strada

(FOTO&VIDEO) Viteza de reacție i-a salvat! Cum a reușit șoferul unui TIR să evite un accident

Viteza de reacție poate face diferența între viață și moarte pentru orice șofer aflat în trafic. Așa s-a întâmplat și în cazul unui șofer de TIR, a cărui prezență de spirit și reacție a salvat mai multe vieți.

Un cititor Șansa News a trimis pe adresa redacției o înregistrare făcută de camera de bord pe care o are instalată pe mașină. Camera a înregistrat, zilele trecute, pe DN2 E85, la Poșta Câlnău, cum arată inconștiența pe care o manifestă unii dintre șoferi pe drumurile publice.

În imagini se poate observa cum șoferii circulă cu viteză excesivă pe o porțiune a șoselei unde există limite clare de viteză. La un moment dat, șoferul unui autovehicul de culoare gri frânează brusc, fapt ce îl debusolează pe șoferul mașinii din spate, care nu mai are timp să reducă viteză și îl tamponează ușor.

Dezastrul era cât pe ce să se producă, dat fiind că din spatele lor venea un TIR. Șoferul autotrenului a avut însă o viteză de reacție imediată și a reușit să ocolească cele două mașini în ultima clipă. A fost un caz fericit, totuși, pentru că scenariul putea fi diferit.

Trebuie menționat că în zonă este și o trecere de pietoni, motiv în plus pentru un șofer să reducă viteza.