Actualitate POLITICĂ

Mesajul liberalilor, în plină perioadă de dezbatere pe tema pensiilor. Senatorul Vlad Pufu: ”Am sprijinit de fiecare dată această categorie importantă pentru societate”

foto: Facebook Vlad Mircea Pufu

Sunt ample dezbateri în această perioadă pe tema majorărilor anunțate de la 1 ianuarie. În coaliție, dar și în societate, se discută intens despre majorarea pensiilor și salariului minim. Nu se cunosc clar, deocamdată, cifrele. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, recent, că procentul maxim cu care vor fi majorate pensiile este de 11%. O decizie finală nu a fost încă luată. Cert e că liberalii îi asigură pe pensionari de tot sprijinul.

Cel puțin acesta a fost mesajul transmis de parlamentarii PNL de Buzău, care au participat la ședința de alegeri a Organizației Seniorilor Liberali Buzău.

Senatorul Vlad Pufu le-a spus seniorilor din partid că pensionarii reprezintă una din cele două categorii de persoane care au fost și trebuie sprijinite în continuare. Iar de fiecare dată când au făcut-o, acțiunea a fost realizată într-un mod care să nu le aducă atingere demnității.

”Două categorii de români trebuie tratați cu maxim respect într-o societate: una este cea a pensionarilor nedreptățiți, iar cealaltă a persoanelor lovite de o soartă crudă, care au nevoie de ajutor cu adevărat din partea statului. În rest, cred că există o piață a forței de muncă, a competiției, pe care încercăm să o construim de mai bine de 30 de ani, iar cei care avem capacitatea de a munci trebuie să ne punem în folosul comunității, pentru a le putea asigura pensionarilor de astăzi un seniorat cât mai liniștit. Așa au făcut și ei, la vremea lor, pentru cealaltă generație.

I-am asigurat de tot sprijinul pe seniorii liberali din Buzău, care au avut alegeri. Ne bazăm pe ei, la fel cum ne bazăm și pe cei din Organizația Municipală Buzău a Seniorilor Liberali. Sunt convins că vor reuși să întrețină marea comunitate a seniorilor și să transmită mai departe mesajul real: că noi, Partidul Național Liberal, am sprijinit de fiecare dată această categorie importantă pentru societate, a seniorilor noștri. Și am făcut-o, întotdeauna, fără să le atingem demnitatea. Asta le-am transmis membrilor seniori în cadrul intervenției mele”, a spus senatorul liberal buzoian într-o postare pe Facebook.

În urma alegerilor, Organizația Seniorilor Liberali Buzău și-a ales o nouă structură de conducere. Funcția de președinte i-a revenit, în urma votului, unei doamne, Filofteia Mușetescu.