Actualitate

(UPDATE) Furtună puternică la Buzău și în localitățile din jur. Tunetele sinistre și fulgerele, care au luminat în noapte, i-au speriat pe buzoieni (VIDEO)

UPDATE: În urma furtunii de sâmbătă dimineață, pompierii au acționat în sprijinul unei familii din zona Dorobanți, a cărei curte s-a inundat. De asemenea, pompierii au intervenit în sprijinul muncitorilor de la Drumuri Naționale, care a trebuit să înlăture mai mulți copaci căzuți pe șosea, în afara localității Cislău, pe DN10, dar și pe DN2 B, spre Gălbinași.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Furtună puternică, sâmbătă, în municipiul Buzău și în localitățile din jur. Totul a început în jurul orei 4.00, cu un tunet extrem de puternic, sinistru, care s-a auzit în miez de noapte, după care au început vântul puternic și o ploaie torențială, fără ca meteorologii să fi emis vreo avertizare de tip nowcasting la acel moment. Pe de altă parte, județul Buzău se află sâmbătă dimineață până la ora 6.00 sub o avertizare cod portocaliu de vijelii.

Furtuna a început puțin înainte de ora 4.00 și i-a speriat pe buzoieni din cauza tunetelor extrem de puternice și a fulgerelor, care au brăzdat cerul Buzăului zeci de minute. În tot acest timp, a plouat puternic, iar în unele localități din jurul orașului a căzut grindină.

Treziți în miez de noapte de furtuna sinistră, buzoienii au început să posteze pe facebook imagini cu cerul luminat de fulgere, dar și să precizeze că vijelia e foarte puternică în oraș dar și în jurul orașului.

”Plouă tare și cu grindină în zona Potoceni”, ”Și la Mătești este de groază”, ”Apără-ne Doamne! se zgâlțăie casa. Și apa e în curte la greu”, ”Doamne fereste ce e la Poșta Câlnău”, ”Furtună cu tunete și fulgere, plus vânt pericol și la Căldărăști” sunt doar câteva dintre mesajele postate de buzoieni pe contul de facebook Meteo Buzau Original.

Furtuna s-a potolit în jurul orei.4.45.