Actualitate Șansa de Nehoiu

Gabriel Băicuș, tânărul alpinist din Nehoiu, la un singur pas de a obține un record național

Gabriel Băicuș, nehoianul care și-a propus să realizeze ceea ce niciun alt român nu a mai făcut, să atingă două dintre cele mai înalte vârfuri ale lumii în mai puțin de 24 de ore, este pe punctul de a-și vedea visul cu ochii. Gabriel a ajuns în ultima etapă a aventurii sale. A reușit să atingă vârful Everest, astfel că mai are de punctat un singur obiectiv: în următoarele ore să ajungă pe Lhotse.

Vineri seară, Gabriel a început ascensiunea pe Everest. A urmat un traseu extrem de greu, dar dorința de a ajunge pe cele mai înalte culmi l-au ajutat pe tânărul alpinist să atingă vârful și să se întoarcă în tabără după câteva ore bune. Aici va rămâne foarte puțin, cât să se odihnească și să se refacă pentru următorul traseu, cel mai important: ascensiunea către Vârful Lhotse, în timpul stabilit.

Va fi o etapă grea, mai ales după efortul semnificativ din ultimele zile, dar nu imposibil pentru Gabriel, tânărul alpinist pentru care nimic nu este de nedepășit, pentru care ascensiunea pe cele mai înalte vârfuri reprezintă mult mai mult decât o dorință.

Cu ce gânduri a pornit nehoianul Gabriel Băicuș în această aventură, citiți AICI.

Mult succes, Gabriel!