Actualitate POLITICĂ

GHIȘEELE EVIDENȚEI PERSOANELOR, DESCHISE! Avalanșă de cereri. Noutăți pentru alegătorii cu buletine expirate

Este un weekend de foc pentru angajații Direcției de Evidență a Persoanelor Buzău. Ghișeele sunt deschise și sâmbătă și duminică, în ziua alegerilor, iar primii buzoieni care au vrut să-și schimbe buletinele au și ajuns în fața funcționarilor.

În prima oră de la începerea programului 30 de persoane au solicitat eliberarea unui nou act de identitate.

”Prezență numeroasă la ghișee este zilnic. A fost un an foarte aglomerat. Astăzi, 26 septembrie, am avut în prima oră de la începerea programului aproximativ 30 de persoane care s-au prezentat la ghișeele noastre”, a spus Radu Roxelana, șef serviciu în cadrul Direcției pentru Evidență a Persoanelor Buzău.

Totuși, buzoienii trebuie să știe că în aceste două zile pot fi primite doar cereri pentru eliberarea unui nou act de identitate sau un buletin provizoriu nu și pentru viză de flotant. De asemenea, motivele prezentării trebuie să fie deteriorarea actualei cărți de identitate, pierderea, furtul sau anularea.

Roxelana Radu, șef serviciu Direcția de Evidență a Persoanelor Buzău

Se votează cu buletinul expirat

Buzoienii care au buletinele expirate trebuie să știe că pot merge la vot fără nicio problemă. Este primul scrutin la care, potrivit Autorității Electorale Permanente, alegătorii pot folosi un act de identitate expirat. Atenție însă! Acest lucru este valabil doar dacă actul de identitate a expirat după data la care țara noastră a intrat în stare de urgență.

Roxelana Radu, șef serviciu Direcția de Evidență a Persoanelor Buzău

În aceste două zile programul este unul bine definit, iar funcționarii spun că nu se vor abate de la el tocmai pentru a putea face față valului de solicitări. Mai exact, sâmbătă se vor elibera și primi documente în intervalul 8.00 – 16.00, în timp ce în ziua alegerilor , documentele pentru eliberarea cărților de identitate se vor putea depune doar în intervalul 7.00-13.00. Cei care vor veni după această oră vor putea elibera doar un act de identitate provizoriu. Ghișeele vor fi deschise, în ziua alegerilor, până la ora 21.00, adică până la închiderea secțiilor de vot.

De asemenea, în aceste două zile nu se vor putea solicita vize de flotant. De la începutul lunii, la Direcția de Evidență a Persoanelor Buzău 146 de persoane au cerut vize de flotant, adică cu aproape o sută de persoane mai puține decât au cerut această modificare pe actul de identitate în toată luna septembrie 2019. Alegătorii pot vota doar în localitatea de domiciliu, la secția de care aparțin.