Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

GRUPARE DE TRAFICANȚI DE DROGURI, DESTRUCTURATĂ. De unde se aprovizionau traficanții și cui vindeau stupefiantele (Video)

Desant al polițiștilor și procurorilor din Buzău la traficanții de droguri din județ. O grupare care vindea droguri tinerilor din Rm. Sărat și municipiul Buzău a fost destructurată.

Potrivit unor surse, este vorba despre 10 persoane din zona Rm. Sărat, care, de anul trecut, au început să cumpere droguri din regiune și să le vândă, apoi, clienților din județ. Traficanții se aprovizionau cu etnobotanice de la un individ din Brăila, iar cu cannabis de la traficanți din Capitală. Între timp, unii dintre membrii grupării au început să înființeze propriile culturi de cannabis, ulterior drogurile fiind vândute clienților din zona Rm. Sărat și Buzău.

Polițiștii și procurorii au aflat despre afacerile râmnicenilor, și au descins la locuințele lor, dar și la ale traficanților din Brăila și București.

“În această dimineață, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 20 de percheziții domiciliare, în Buzău, Brăila și București, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv și constituire a unui grup infracțional organizat. Din cercetări a reieșit că, din 2020 și până în prezent, 13 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, s-ar fi constituit într-o grupare infracțională și s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv de la persoane din Brăila și București, pe care le-ar fi vândut în Buzău. De asemenea, unii dintre membrii grupării ar fi înființat culturi indoor și outdoor de cannabis.În urma perchezițiilor, a fost descoperită o cultură indoor de cannabis, au fost ridicate 950 de grame de canabis, recipiente care conțineau componente chimice utilizate la prepararea substanțelor psihoactive, mai multe telefoane mobile și 3.600 de lei.”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

13 persoane au fost duse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.