Actualitate

(Update) Hoț de catalizatoare auto, trimis în arestul IPJ Buzău. Bărbatul și complicele său au băgat spaima în șoferii din municipiu. Cum acționau hoții

Update: Bărbatul de 32 de ani, din Tulcea, acuzat că a furat mai multe catalizatoare de la vehicule parcate în municipiul Buzău, va sta după gratii 30 de zile. Magistrații au emis, marți după amiază, mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

Știrea inițială: Hoți de catalizatoare auto care au acționat în mai multe județe din regiune,  identificați de polițiștii din Buzău. Este vorba despre doi bărbați din Tulcea, care, în doar câteva zile, au furat astfel de piese de la 8 mașini parcate în municipiul Buzău. Unul dintre ei a fost reținut și trimis în arestul IPJ Buzău, celălalt este deja după gratii, fiind arestat într-un dosar instrumentat de polițiștii din Vrancea.

Indivizii respectivi, doi bărbaţi în vârstă de 31 şi 32 de ani, ambii din Tulcea, au acționat la Buzău în primăvară. În a doua parte a lunii martie au ajuns la Buzău, au căutat mașini parcate în zone întunecate, iar pe timpul nopții au dat lovitura. Au furat catalizatoare auto de la 8 mașini, în special autoutilitare, provocând proprietarilor o pagubă ce depășește 18.000 de lei. Victimele, buzoieni cu vârste cuprinse între 21 şi 50 de ani, au cerut ajutorul polițiștilor, care au demarat ample cercetări. La începutul lunii mai, cei doi făptași au fost identificați. Unul dintre hoți fusese arestat între timp în Vrancea, pentru fapte similare, celălalt, un bărbat de 32 de ani, a fost de negăsit câteva săptămâni bune. În cele din urmă, a fost prins de polițiștii de frontieră la Nădlac, în timp ce se pregătea să fugă din țară.

“Din verificările efectuate de către poliţişti s-a stabilit că în perioada 15-26 martie a.c., principalii bănuiţi, doi bărbaţi în vârstă de 31 şi 32 de ani, ambii din Tulcea ar fi profitat de faptul că autovehiculele erau parcate în locuri slab iluminate, pe raza municipiului Buzău şi ar fi sustras piese de la acestea. În data de 10 mai a.c., a fost emis mandat de aducere pe numele bărbatului de 32 de ani, iar  în ziua de 12 iulie, polițiștii din cadrul Poliţiei de Frontieră l-au depistat pe acesta în judeţul Arad, ulterior fiind transportat la sediul Poliţiei municipiului Buzău. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuiților”, anunță IPJ Buzău.

Bărbatul de 32 de ani a fost adus la Buzău, fiind reținut pentru 24 de ore sub acuzația de furt calificat. Marți va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău pentru dispunerea măsurii preventive.

Pentru a nu cădea victime hoților de piese auto, polițiștii recomandă șoferilor să fie cu ochii în patru atunci când aleg locul în care își lasă mașina peste noapte.

RECOMANDĂRI

  • 1. Parcaţi în locuri iluminate, în zona de acţiune a oamenilor de ordine şi pază sau în garaj.
  • 2. Dacă parcaţi într-un loc public, nu spuneţi nimănui cât întârziaţi.
  • 3. Întotdeauna parcaţi maşina cu faţa la stradă, astfel încât orice persoană care ar umbla la ea să poată fi uşor văzută.
  • 4. Închideţi complet toate geamurile. Un singur geam lăsat întredeschis poate să fie cale de acces în autoturism.
  • 5. Nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, cum ar fi telefoane mobile, genţi, borsete, obiecte de îmbrăcăminte.
  • 6. Nu ataşaţi la chei plăcuţe cu numele dumneavoastră/numărul de înmatriculare al maşinii.
  • 7. Nu lăsaţi niciodată cheile în contact.