Actualitate

Iarna are o nouă răbufnire: viscol și ninsori, la munte. Vântul se întețește și în restul județului

Primăvară la câmpie, iarnă adevărată, cu ninsori și viscol, la munte. Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben de intensificări ale vântului pentru mai multe județe din țară. În Buzău, la munte va fi viscol, dar nici în zona de câmpie vântul nu va fi mai liniștit.  Vântul prezintă intensificări încă de astăzi, 17 februarie, însă, vineri, 18 februarie, sunt așteptate viteze și mai mari.

Astfel, de joi și până vineri dimineață, la ora 02:00, zona de munte a Buzăului va fi sub cod galben de vânt, ceea ce înseamnă viteze de peste 70…80 km/h. La altitudini mari, rafalele vor depăși 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. De vineri dimineață, vremea va deveni și mai capricioasă. Vântul se va înteți, motiv pentru care meteorologii au emis cod portocaliu de viscol.

 “În intervalul 18 februarie, ora 02  – 18 februarie, ora 11, la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.”

Nu doar la munte, ci și la deal și câmpie vântul va bate pe tot parcursul zilei. În special vineri, intensificări ale vântului vor fi local și în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe arii restrânse de peste 60 km/h.

Pe fondul vântului puternic, vineri, și temperaturile resimțite vor fi mai scăzute față de cele înregistrate zilele acestea. La Buzău sunt așteptate valori de cel mult 12 grade Celsius.