Actualitate

Imaginile dezastrului! Totul în jur s-a făcut scrum. Pompierii se luptă să stingă ultimele focare din Zona Industrială

Dacă imaginile cu flăcările uriașe și norul negru de fum ce a putut fi văzut de kilometri distanță de oraș au dat fiori reci tuturor buzoienilor, imaginile surprinse astăzi, la aproape două zile de la incendiu, arată dimensiunea pierderilor suferite de agentul economic. Iar situația este departe de a fi clarificată. Și asta pentru că, în continuare sunt focare active, iar pompierii se luptă să le lichideze.

Este o misiune foarte grea care durează de mai bine de 24 de ore. Este nevoie de multă răbdare și atenție, spun pompierii, pentru că halele s-au prăbușit, iar sub lemnele căzute se ascunde un real pericol. Sunt materiale ușor inflamabile care se pot reaprinde oricând motiv pentru care forțele de intervenție trebuie să acționeze cu maximă responsabilitate și să verifice fiecare metru pătrat pentru a se asigura că toate focarele au fost stinse.

 ”La acest moment, mai sunt focare în multe zone în care nu se poate interveni cu utilaje pentru înlăturarea materialelor, având în vedere că elementele de construcție s-au prăbușit și nu se poate acționa, trebuie luate manual aceste zone în care încă mai sunt focare ascunse, mai ales în zona aceea unde a fost rumegușul și de asemenea unde au fost masele plastice, acele stive care încă ard mocnit. Și până nu se vor lua fiecare în parte, nu o să se înlăture problemele din zona aceea, riscul nu este unul deosebit la momentul de față, decât că este de durată având în vedere cantitatea mare de materiale arse și de o zonă destul de mare”, a spus lt. col. Loren Pascu, prim adjunct ISU Buzău.

Pompierii speră ca în câteva ore să poată declara incendiul lichidat, iar echipele de cercetare intre pentru a stabili cauza probabilă care a dus la acest dezastru.

Momentul este așteptat și de agentul economic care, astăzi, a stat de vorbă cu echipa Focus Tv însă nu a dorit să ofere niciun fel de declarații oficiale motivând că deocamdată nu cunoaște amănunte și așteaptă concluziile specialiștilor de la ISU și Garda de Mediu.

Amintim că în urma incendiului au ars 5 hale, dintre care trei au fost complet distruse și materie primă dar și produs finit precum și un autoturism.