Actualitate

IMPORTANT! Hotărârea CJSU prin care școlile din orașul Buzău și din 15 comune cu rate mari de infectare trec în online A FOST RETRASĂ. Copiii merg, marți, la ore. Cine rămâne în online

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin care școlile din municipiul Buzău și din 15 comune cu rate mari de îmbolnăvire, de peste 7,5 cazuri de Covid la mia de locuitori, NU SE APLICĂ, a anunțat, în această seară, conducerea Inspectoratului Școlar Județean.

Asta înseamnă că marți vor merge la școală toți copiii, cu excepția celor care învață în școlile în care consiliile de administrație au cerut Inspectoratului Școlar trecerea în online, iar șefii din învățământ au aprobat acest scenariu. Lista AICI.

Este vorba despre elevii de la Liceul Tehnologic Rușețu, cei de la Colegiul Hasdeu, de la Liceul Pedagogic, de la Colegiul Mihai Eminescu. De asemenea, rămân în online elevii de la școala din Săpoca, din Pănătău, cei de la Liceul Tehnologic Henri Coandă din municipiul Buzău, cei de la școala gimnazială din Cozieni.

Ceilalți copii merg la ore, marți, chiar dacă provin ori învață în comune unde incidența cazurilor de Covid este mai mare de 7, 5 la mia de locuitori.

Iată declarația inspectorului general al ISJ Buzău, Ionel Meiroșu, care anunță că marți toți copiii vor merge fizic, la cursuri, indiferent de rata de îmbolnăvire din localitățile în care provin, excepție făcând doar cei din unitățile de învățământ unde directorii au cerut, prin consiliul de administrație, trecerea în online iar ISJ a aprobat scenariul:

Situația ambiguă de la orele serii nu a putut fi lămurită de președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Marieta Boloș, subprefect cu atribuții de prefect, nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere. Vom reveni.