Actualitate POLITICĂ

SENATORII ȘI DEPUTAȚII BUZĂULUI AU DEPUS JURĂMÂNTUL DE CREDINȚĂ. Momente surprinse în Parlament (VIDEO)

Noii deputați și senatori s-au întrunit luni, pentru prima dată în Parlament. Mai bine de 14 ore a durat ședința, la finalul căreia noii parlamentari din legislatura 2020-2024 au fost validați oficiali, și, s-au ales, totodată, președinții Camerei Deputaților și Senatului. Ludovic Orban a fost votat președinte al Camerei Deputaților în timp ce Anca Dragu de la USR PLUS a devenit prima femeie aleasă președinte al Senatului.

În noul for legislativ, Buzăul este reprezentat, în mandatul 2020-2024, de zece parlamentari. Este vorba despre 7 deputaţi şi 3 senatori.

Social-democraţii buzoieni au în Parlament doi senatori şi patru deputaţi. La Senat, cele două locuri sunt ocupate de Lucian Romaşcanu şi de Liliana Sbîrnea, ambii fiind senatori şi în mandatul 2016-2020. Iată momentul depunerii jurământului de credință, în Parlament, de către Liliana Sbîrnea:

La Camera Deputaţilor, PSD Buzău a trimis patru membri: pe liderul partidului, Marcel Ciolacu, pe fostul europarlamentar Andi Lucian Cristea, pe Romeo Lungu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean, și pe  Laurenţiu Ţepeluş, fost director adjunct al Colegiului Naţional “B.P. Hasdeu” din Buzău.

PNL Buzău a trimis în Parlament un deputat şi un senator. La Camera Deputaţilor a fost ales Gabriel Avrămescu, actualul preşedinte interimar al organizației județene liberale.

“Cu emoție, responsabilitate și cu o deosebită onoare am depus jurământul de credință în Parlamentul României. Mă înclin în fața dumneavoastră, dragi buzoieni, și revin cu angajamentul ca în următorii patru ani să fac tot ce-mi stă în puteri, astfel încât Buzăul să conteze pe harta României”, a declarat Gabriel Avrămescu, deputat PNL Buzău, după ședința de luni în cate a fost învestit oficial în funcție.


La Senat, mandatul i-a revenit președintelui filialei municipale a PNL Buzău, Vlad Pufu.

“Am avut onoarea de a depune jurământul de credință pentru demnitatea de senator al României ce mi-a fost încredințată de buzoieni, la alegerile din 6 decembrie. Cu onoare și cu deplină sinceritate, sunt pregătit să-mi dedic următorii patru ani în slujba buzoienilor pentru dezvoltarea Buzăului” a spus și Vlad Pufu, senator PNL Buzău.


Deputatul USR Emanuel Ungureanu a câștigat, de asemenea, un nou mandat pe listele USR Buzău, deşi este de fel din judeţul Cluj.


De la AUR un mandat de deputat i-a revenit generalul Nicolae Roman, originar din judeţul Olt, dar care a activat la Divizia 2 Infanterie “Getica” între anii 2010-2011.