Alertă Coronavirus Buzău Social

ÎNCĂ 3 ANGAJAȚI DGASPC, CONFIRMAȚI COVID-19. Coronavirusul a intrat până acum în 5 centre

DPDC Buzau

Crește alarmant numărul cazurilor de infecție cu coronavirus în rândul angajaților din centrele de ocrotire socială din Buzău. După ce zilele trecute, 3 angajați ai unor cămine de bătrâni și copii au fost confirmați COVID-19, miercuri, alți 3 oameni din rândul personalului  de îngrijire au primit vestea că au coronavirus. Este   vorba despre o femeie de 63 de ani, personal medical, ușor simptomatică, salariată a DGASPC  Buzău, și despre alte două femei de 34 și respectiv 50 de ani, ambele fără semne de boală.

Toate cele trei angajate din cadrul DGASPC Buzău, confirmate cu COVID 19 în ultimele 24 de ore, provin din două centre destinate copiilor.  După ce rezultatele în cazul celor 3 au fost pozitive, angajatele DGASPC Buzău au fost  fost transportate la Spitalul Municipal din Rm.Sărat. Alte șase persoane angajate ale centrelor respective, colegi de tură, au fost plasate în izolare la domiciliu iar la nivelul unităților în care lucrează au fost dispuse o serie de măsuri. Iată ce au transmis reprezentanții DGASPC Buzău urmare a confirmării a încă trei cazuri de COVID-19 în centrele DGASPC Buzău:

”În urma testării periodice a personalului din unitățile rezidenţiale de asistență socială, un număr de trei angajați din cadrul a două centre destinate copiilor au fost confirmați pozitiv COVID 19. Șase persoane angajate ale centrelor respective, colegi de tura, au fost plasate în izolare la domiciliu.
La nivelul centrelor se realizează triajul personalului la intrarea in tura, se derulează permanent acţiuni de igienizare şi dezinfectare a spaţiilor şi a obiectelor, se menține aplicarea tuturor măsurilor de prevenire și protecție a beneficiarilor și a personalului specifice pentru aceasta perioada.
La nivelul fiecărei structuri sunt aplicate recomandările Direcției de Sănătate Publică Buzău.
În prezent, niciun beneficiar şi niciun angajat nu prezintă simptome, starea de sănătate a acestora este monitorizată permanent, orice modificare urmând a fi comunicată imediat DSP”

Problema este că odată intrat coronavirusul în centrele de ocrotire socială, riscul este imens pentru persoanele asistate, mai ales dacă vorbim despre bătrâni și bolnavi. Este de notorietate cazul celor două aziluri de la Galați, transformate în focare de coronavirus, în care au murit zeci de bătrâni după ce au contractat noul coronavirus. 

Județul Buzău numără la această oră 233 de cazuri de COVID-19. 134 de persoane care au luat virusul s-au vindecat și au fost externate până acum, dar au fost și 4, cu afecțiuni grave, pentru care nu s-a mai putut face nimic. 

Miercuri, în afara celor trei cazuri noi înregistrate în rândul personalului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău,  alte  5 cazuri au fost confirmate. Este vorba despre o femeie de 67 de ani, pacient oncologic, simptomatic, internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău, despre o femeie de 39 de ani, contact direct cu un caz confirmat într-un alt județ și despre o femeie de 50 ani, care a ajuns la spital cu simptome, dar în cazul căreia medicii epidemiologi nu au putut stabili până acum modul în care s-a îmbolnăvit. Despre un ultim caz urmează ca autoritățile să vină cu detalii.

Toți cei 8 buzoieni  nou confirmați cu coronavirus au fost transportați la Spitalul Municipal din Rm. Sărat unde se află 53 de pacienți care primesc tratament pentru tratarea Covid-19.