Actualitate

ÎNCĂ O GRUPARE DE TRAFICANȚI DE DROGURI, DESTRUCURATĂ DE POLIȚIȘTI. Indivizii vindeau droguri în Gălbinași și Smeeni (Video)

Două grupări de traficanți de droguri care acționau după același scenariu, dar care nu aveau legătură între ele, au fost destructurate de anchetatorii din Buzău în decurs de o săptămână. După ce zilele trecute 5 indivizi din Râmnicu Sărat au fost trimiși după gratii pentru trafic de droguri, joi, 8 aprilie, alți 9 bărbați care vindeau droguri în județ au fost săltați de polițiști și duși la audieri. De data aceasta este vorba despre persoane din municipiul Buzău și din Gălbinași. Potrivit anchetatorilor, începând de anul trecut, buzoienii au decis să facă bani de pe urma traficului de droguri. Au luat legătura cu diverși dealeri din Galați, Brăila și București, s-au aprovizionat cu marfă pe care apoi au vândut-o tinerilor din municipiul Buzău dar și din comunele limitrofe, precum Gălbinași și Smeeni.  Vindeau etnobotanice și cannabis cu sume care porneau de la 10 lei pacheţelul și ajungeau până la 200-300 de lei/ gram.

Anchetatorii buzoieni au intrat, însă, pe fir iar joi, 8 aprilie, au descins la locuințele traficanților. 13 percheziții au fost organizate în municipiul Buzău și în cele două comune. În urma descinderilor, au fost ridicate diferite cantități de droguri dar multe și telefoane mobile.

Cei 9 suspecți vor fi audiați de procurorii DIICOT Buzău, iar la final anchetatorii vor decide ce măsuri se vor lua în cazul bărbaților bănuiți de trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv.