Alertă Coronavirus Buzău

ÎNCĂ UN VAL DE CONFIRMĂRI COVID-19, LA BUZĂU. DSP anunță și 2 decese

Direcția de Sănătate Publică Buzău raportează marți 39 de noi cazuri de COVID-19  și două decese în rândul bolnavilor cu coronavirus.

Din cei 39 de bolnavi raportați marți, 12 au fost testați și diagnosticați în laboratoare private iar un pacient a fost testat într-o unitate sanitară din alt județ. Pacienții au vârste cuprinse între 16 și 91 de ani.

Cu cele 39 de cazuri noi de coronavirus, județul Buzău ajunge la un total de 1620 de îmbolnăviri, 989 dintre aceștia fiind externați.

Pe de altă parte, DSP Buzău anunță marți  două decese în rândul pacienților confirmați cu COVID-19:

  • Deces nr. 42: pacient în vârstă de 78 de ani, testat la cerere într-un laborator privat de analize, internat după confirmare la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, cu o stare medie spre severă. Evoluția a fost nefavorabilă și a fost transferat pe secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați, unde a decedat. Comorbidități: insuficiență renală acută, hepatită reactivă nespecifică.
  • Deces nr. 43: pacientă în vârstă de 89 de ani din București s-a prezentat la Camera de gardă a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie medie- severă. Este confirmată pozitiv cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Evoluția este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune, diabet, chist cerebral.