Actualitate SĂNĂTATE

Începe vaccinarea copiilor cu vârsta peste 5 ani. Câți părinți și-au programat micuții pentru a fi imunizați anti COVID

Miercuri, 26 ianuarie, este ziua în care România va începe vaccinarea anti COVID a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. Părinții care vor să își vaccineze copiii fie se pot prezenta cu micuții direct în centrele de imunizare, fără programare, fie pot accesa platforma specială pentru o programare.

La Buzău, pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, au fost amenajate 3 fluxuri: două în municipiul Buzău- la Muzeul Județean și la centrul de vaccinare de la LSM-Broșteni, și unul în Râmnicu Sărat. Copiii vor fi vaccinați cu serul de la Pfizer. Autoritățile de sănătate publică au solicitat, pentru început, 600 de doze de ser anti COVID, dozele ajungând marți, 25 ianuarie, în județ. Pe platforma de vaccinare au fost programați, până în prezent, 300 de micuți.

“Noi suntem pregătiți pentru a-i primi pe copii la vaccinare. Este, bineînțeles, o decizie grea, dificilă, dar noi, ca autorități, avem această datorie de a oferi oamenilor acces la această opțiune, în rest să fie opțiunea fiecăruia cum va decide pentru copilul său. Împreună cu DSP, noi vom sprijini fiecare caz în parte astfel încât să nu fie probleme de accesabilitate la această platformă de vaccinare. De aceea am insistat ca mutarea centrului de pe Bălcescu să se facă rapid într-un spațiu generos, prietenos, astfel încât traseele să fie foarte clare iar mediul în care vor merge copiii să fie unul prietenos, încălzit, cu spații largi și care să asigure toate condițiile”, a declarat la Focus TV, prefectul Daniel Țiclea.