Alertă Coronavirus Buzău

ÎNCHIS DE COVID-19. Liceu cu 1100 de elevi, trece în scenariul roșu

Încă o unitate de învățământ liceal trece în scenariul roșu, mutându-și cursurile online. Liceul Agricol, unitate în care învață aproape 1100 de elevi, și-a suspendat cursurile după ce un cadru didactic a fost diagnosticat cu COVID-19. O profesoară care predă la mai multe clase ale liceului a fost testată pozitiv la noul coronavirus. Liceul se închide și se va trece la cursuri exclusiv online pentru a evita orice risc de rsăpândire a bolii.

” În cursul zilei de ieri s-a întrunit Consiliul de Administrație al unității de învățământ, s-a dezbătut acest  aspect și s-a luat decizia să intrăm în scenariul roșu, exclusiv online . Am comunicat domnilor diriginți, cadrelor didactice decizia luată, iar ei i-au anunțat pe elevi și, în acest moment, suntem în scenariul roșu exclusiv online. ” a declarat, pentru Focus FM,  Daniela Codreanu, directorul Liceului Agricol ”C. Angelescu”.

Pe de altă parte, și internatul Liceului Agricol este închis. Măsura a fost luată încă de săptămâna trecută din cauză că internatul nu putea fi încălzit, întrucât lucrările de montare a centralei termice nu sunt finalizate.  

”Elevii cazați în internat, de asemenea studiază online în acest moment și, până vineri, zilele trecute, s-a învățat normal în școală, deci nu au fost probleme…Sperăm ca în cel mai scurt timp  să se dea drumul la centrala termică cea nouă și să avem căldură. Deocamdată nu avem sursă de căldură. ” a precizat directorul unității liceale.  

În Buzău, crește semnificativ de la o zi la alta numărul cazurilor de coronavirus. Și în weekend tendința s-a menținut. Sâmbătă, în județ, au fost 75 de cazuri noi iar ieri alte 60. Luni, autoritățile de sănătate publică anunță încă 37 de confirmări, astfel că Buzăul a depășit 4000 de cazuri de coronavirus, ajungând la un total de 4028.