Actualitate

Incident șocant într-un centru al DGASPC Buzău! Tânăr cu handicap sever, în flăcări! Care e starea lui

Un tânăr de nici 17 ani, internat într-un centru din subordinea DGASPC Buzău, a ajuns la spital cu arsuri grave pe corp, după ce ar fi aprins o brichetă.

Incidentul a avut loc joia trecută, dar abia acum a ajuns în atenția publicului. Încă nu se cunosc prea multe detalii cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Ce se știe e că adolescentul, care nu a împlinit încă 17 ani, diagnosticat cu un grad de handicap sever, a mers la toaletă. La scurt timp, îngrijitorii au auzit un zgomot puternic și au intrat să vadă ce s-a întâmplat. Atunci au văzut, cu groază, cum hainele tânărului fuseseră cuprinse de flăcări.

”În cadrul Centrului Rezidențial pentru Copilul cu Handicap nr. 9, un tânăr rezident în vârstă de aproape 17 ani a intrat în grupul sanitar. Imediat, educatorul de serviciu, aflat în proximitate, a auzit zgomot și a intervenit, găsindu-l pe tânăr pe tricoul incendiat. Tânărului i s-a acordat imediat primul ajutor de către personalul din centru și a fost apelat serviciul de urgență 112. A fost transportat la Unitatea de Primi Urgențe a Spitalului Județean Buzău, ulterior fiind transferat la un spital din București, pentru îngrijiri de specialitate”, a declarat, pentru sansanews.ro, purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău, Roxana Kovacs.

Dus la Spitalul Județean Buzău, adolescentul a fost diagnosticat cu arsuri de gradul 3 pe circa 55% din suprafața corpului. Medicii au intervenit chirurgical apoi au decis să îl transfere în Capitală pentru continuarea tratamentului necesar.

După ce adolescentul a fost dus la spital, au fost demarate mai multe anchete pentru a se stabili cum a  fost posibil să se întâmple o așa grozăvie.

”La fața locului s-au prezentat organele de poliție pentru cercetări specifice. La nivelul DGASPC Buzău a fost constituită o comisie de verificare a incidentului. Suntem în legătură permanentă cu reprezentanții spitalului. Am anunțat imediat familia despre incident și despre starea de sănătate a tânărului”, a mai spus Roxana Kovacs.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

Tânărul este internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală și a fost deja supus mai multor intervenții chirurgicale.

Potrivit unor surse de presă, tânărul i-ar fi luat bricheta colegului de cameră și cu aceasta ar fi aprins focul în toaleta centrului. Adolescentul nu a mai creat probleme până acum. El este cunoscut ca un tânăr foarte vesel. Ba chiar, în această perioadă se întocmeau formalitățile pentru ca de Paști el să poată merge să petreacă sărbătorile în casa mătușii sale.